Penava o Medical Intertradeu: Zadovoljstvo je svjedočiti napretku tvrtke koja je temelje postavila u Vukovaru

FOTO: Grad Vukovar

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima je posjetio tvrtku Medical Intertrade d.o.o. koja je svoje poslovanje u Vukovaru proširila novom skladišnom halom u Vukovarskoj gospodarskoj zoni.

– Raduje me izuzetno dobro poslovanje ovakve visokotehnološke tvrtke u našem gradu iz aspekta logistike i distribucije, ali i poslovanje visokotehnološke proizvodnje kad je riječ o tvrtki Yasenka čija paleta proizvoda raste iz dana u dan, a njezin izvoz prisutan je u 25 zemalja svijeta. Kroz poslovanje ovakvih tvrtki vidimo kako bi Hrvatska trebala izgledati – rekao je ovom prilikom Penava izrazivši nadu da će uskoro imati što više ovakvih razloga za posjećivanje tvrtki s područja Vukovara.

– Osnivač Medical Intertradea mr. sc. Radwan Joukhadar prije 30 godina prepoznao je brojne povoljne gospodarske strane Vukovara, stoga je zadovoljstvo svjedočiti napretku tvrtke koja je svoje temelje postavila u Vukovaru – dodao je Penava.

Obilasku je nazočila i Mirela Kardum, direktorica poslovne jedinice Medical Intertradea u Vukovaru, koja je ovom prilikom naglasila kako je Medical Intertrade d.o.o. u vrijeme osnivanja 1990. godine u Vukovaru zapošljavao tri djelatnika, a tijekom godina je postao jedan od vodećih veleprodaja lijekova i medicinskih proizvoda čije se poslovne aktivnosti, osim u Vukovaru, odvijaju još na tri lokacije u Hrvatskoj te u Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

– Medical Intertrade novi projekt pokreće u studenom 2021. te seli u veći skladišno-logistički kompleks od 3.400m2 koji se nalazi na zemljištu površine 20.000m2 u Vukovarskoj gospodarskoj zoni. Vrijednost investicije iznosila je 30 milijuna kuna, a na novoj lokaciji je trenutno zaposleno 58 djelatnika – rekla je Kardum.

Cilj izgradnje novog skladišnog prostora bio je osiguravanje većeg kapacitet skladištenja, proširenje asortimana, omogućavanje bolje opskrbe i brža isporuka proizvoda prema kupcima kao i povećanje učinkovitosti poslovanja.

Medical Intertrade pruža i logističku podršku tvornici Yasenka, koja je postala prepoznatljiva po kvaliteti i visokim standardima u proizvodnji, ali i u pružanju usluga analitičkog i mikrobiološkog ispitivanja te puštanja lijekova u promet na tržište Europske unije.