Penava u Borovu: Zašto zapovjednik postrojbi koje su nam nanijele toliko zlo ima spomenik u Hrvatskoj?!

Današnjem komemorativnom skupu u Borovu Selu nazočilo je i izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskoga vijeća Željko Sabom. Položen je vijenac, upaljene svijeće…

– Dok je svirala himna imao sam samo jednu misao. Pobjednici smo u priči Domovinskog rata i stvaranja države jer da tome nije tako mi danas ne bismo bili ovdje. Danas ne bi svirala hrvatska himna i ne bi se vijorio hrvatski stijeg. Ovih dvanaest mladih života je bilo zalog tome – naglasio je Penava prisjećajući se poginulih pripadnika tadašnje Specijalne jedinice MUP-a čijoj se hrabrosti i žrtvi danas poklonila cijela Hrvatska.

Penava je dodao i ovo:

– Moramo se pitati zašto zapovjednik postrojbi koje su nam nanijele toliko zlo koje je odnijelo ovih 12 života, ima svoj spomenik danas u Republici Hrvatskoj, u ovome mjestu i zašto nitko nije odgovarao za smrt 12 hrvatskih redarstvenika? Moramo se pitati i do kada će nas voditi ljudi koji nisu u stanju zadovoljiti pravdu i istinu i na taj način se iskreno i dostojanstveno odužiti ljudima koji su dali sebe da bismo mi danas bili ovdje – zaključio je Penava.