Penava: Vukovarski osnovnoškolci besplatno na krstarenje Jadranom, Korčulu, Veli Lošinj i Čiovo

FOTO: Grad Vukovar

I ove godine, kao i prethodnih, Grad Vukovar organizira besplatna ljetovanja diljem Jadrana za vukovarske osnovnoškolce. Ovoga ljeta će put Jadrana krenuti 187-ero malih Vukovaraca u pratnji 19-ero voditelja. Oni koji su bili najuspješniji tijekom protekle školske godine, njih 28, na krstarenje Jadranom kreću 25. lipnja, dok dva dana kasnije na ljetovanje na Korčulu kreće 18 učenika.

– I ove godine naši najuspješniji učenici provest će lijepo vrijeme na našoj obali. Njih 187, sukladno preporukama škole, ali i javnim pozivima koje objavljuje Grad Vukovar krstarit će Jadranom, ljetovati na Korčuli, Velom Lošinju i Čiovu – rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zaželjevši učenicima sretan put i kvalitetno provedeno vrijeme na ljetovanju.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš pojasnio je kako je ovaj projekt oblik nagrađivanja učenika koji su se u svom obrazovanju iskazali posebnim trudom, uspjesima i zalaganjem.

Inače, vukovarska djeca ovo ljeto će ljetovati i u Lječilištu Veli Lošinj (njih 94) te na Čiovu (njih 47). Ovaj hvale vrijedan projekt već se dugi niz godina provodi u suradnji s prijateljima našega grada, Turističkom agencijom Katarina Line iz Opatije, Gradom Korčulom, Lječilištem Veli Lošinj i Primorsko-goranskom županijom te Općinom Dugopolje.

Inače, za ovu namjenu Grad Vukovar je iz gradske blagajne osigurao 120.000 proračunskih kuna.