Penava otvorio natkriveno boćarsko igralište na ŠRC Lijeva bara vrijedno 2,5 milijuna kuna!

Završena je izgradnja natkrivenog boćališta koje je – zaigravši boćanje s predstavnicima boćarskih klubova s područja Vukovara – otvorio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Dovršetkom ovog projekta Vukovar je postao bogatiji za potpuno novi sadržaj sportske namjene koji udovoljava svim standardima održavanja državnih natjecanja u boćanju, a što će u konačnici pridonijeti i daljnjem razvoju boćarskog sporta na području Vukovara.

Ova građevina sportsko-rekreacijske namjene sastoji se od terena s nadstrešnicom za boćanje na ŠRC Lijeva bara, a izgradnja se provela u suradnji s Hrvatskim boćarskom savezom i lokalnim boćarskim klubom Mitnica, s ciljem da novoizgrađeni teren zadovoljava propisane standarde HBS-a.

– Do realizacije ovog projekta smo došli kroz razgovore s članovima vukovarskih boćarskih klubova te se nadam kako će i ovako dovoljno popularan i masovan sport, iz rekreativne doseći natjecateljsku razinu te kako će time mlađe generacije biti motivirane za bavljenje ovim sportom – rekao je Penava.

Radovi su obuhvaćali izgradnju čelične nadstrešnice koja se sastoji od nosive čelične konstrukcije i čeličnog dvostrešnog krova pokrivenog krovnim termoizolacijskim panelima. Pročelje nadstrešnice opremljeno je ROLO tendama na elektromotorni pogon. Nadstrešnica je izgrađena iznad postojećeg asfaltiranog platoa koji je uređen kao boćalište u svrhu zaštite terena za boćanje od oborina, a sastoji se od četiri polja za igru te svih elemenata i opreme koji su potrebni za održavanje utakmica hrvatskih boćarskih liga i državnih natjecanja.

Vukovarski boćari su, dakako, aklamacijom pozdravili ovu investiciju i najavili kako prvi turnir na novom boćalištu planiraju održati već u subotu, 28. svibnja.

– Veliko mi je zadovoljstvo što nam je Grad Vukovar omogućio ovaj objekt u kojem se od sada možemo natjecati u višem rangu – rekao je Robert Knežević, predsjednik BK Mitnica.

Otvorenju je nazočio i predsjednik Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Igor Banovac koji je ovom prilikom zahvalio Gradu Vukovaru i boćarskim klubovima s vukovarskog područja na tome „što su boćarski sport podignuli na višu razinu”.

Investitor ovog projekta vrijednog 2.490.944,25 kn s PDV-om je Grad Vukovar uz sufinanciranje Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u iznosu od ‪700.000 kuna, a izvođač radova bila je tvrtka Vodotoranj d.o.o. iz Vukovara.