Perfektan učinak Cibalijinih starijih pionira i kadeta u ogledu protiv Varaždina

Perfektno! Baš takav je današnji učinak Cibalijinih starijih pionira i kadeta u dvoboju 16. kola Prve HNL protiv vršnjaka (iz) Varaždina. Stariji pioniri Cibalije bili su uspješniji od mladih Varaždinaca 1:0, pogodak vrijedan minimalne pobjede i maksimalna tri boda zabio je Luka Gradečak u prvom dijelu susreta. U nastavku je Varaždin pritiskao i frontalno, i bočno, ali vinkovački bedem bio je nepropustan, sačuvali su dečki trenera Siniše Sesara stečenu prednost i na kraju na bodovni konto proknjižili nova tri vrijedna boda!

Luka Gradečak, strijelac pobjedonosnog pogotka, FOTO: db

U kadetskom dvoboju također je Cibalia bila uspješnija; poveli su domaći pogotkom Luke Andričevića u 17. minuti, a sve dvojbe oko pobjednika (raz)riješio je Matej Radojčić u 67. minuti. Bravo za trenera Mladena Bartolovića i njegove pulene!

S (n)ovih šest bodova Cibalia je napravila sjajan posao u borbi za ostanak u društvu najboljih. Tek da se zna; na kraju sezone bodovi starijih pionira i kadeta se zbrajaju, stvara se jedinstvena ljestvica, posljednji izravno ispada – Zagreb je najugroženiji – a pretposljednjeg očekuju dodatne kvalifikacije. Cibalia je današnjim dvostrukim trijumfom „preskočila“ Varaždince i zauzela 8. mjesto (u konkurenciji 14 klubova) na ljestvici s kumulativnim bodovima. No, bodovna razlika među klubovima u donjem domu nije velika, osobito ako se zna da je svakoga vikenda na stolu čak šest bodova.

Cibalia je u 17. kolu ponovno domaćin, u Vinkovce stiže splitski Hajduk. Dvoboj je na rasporedu u nedjelju, 28. ožujka; utakmica starijih pionira počinje u 10 sati, a kadetski sraz u 11.45 sati.