Performans koji baca u trans

PIŠE Damir Begović

Bila je to za istinska nogometna slastica, za polizati prste! Performans koji baca u trans, a suparnika na koljena! Cibalijin trener Petar Tomić nakon 6:0 protiv Hrvatskog dragovoljca zatrpan je čestitkama. On ih, pak, prosljeđuje, na drugu adresu:

– Što mogu reći? Jedino čestitati mojim igračima. Bili su, malo je reći, odlični. Od-lič-ni! Da nije uvodnih 15-ak minuta u kojima smo bili sasvim malo stisnuti, jer utakmica je za nas imala veliku važnost, slobodno bih mogao kazati da smo bili perfektni!

Lošeg mjesta u momčadi jučer protiv Hrvatskog dragovoljca zapravo i nije bilo…

– Bili smo ne samo opasni, nego i konkretni, imali smo dubinu, okomita rješenja, ali i široki napadački manevar. Jazvić nam donosi sasvim drugu dimenziju u igri, šteta što je zbog ozljede propustio dio jesenskog prvenstva. Šarić se sjajno snašao na polušpici, Perić-Komšić nije zabio, ali je napravio mnogo dobrih stvari i evidentno se diže u formi, o Barabanu ne moram trošiti riječi, suvišno je… Obrana je imala samo jedan pad koncentracije, ali nas je sreća napokon malo nagradila, govorim o detalju u kojem su nam pogodili stativu.

Vratar Slukić najvećim dijelom utakmice bio je besposlen, za razliku od kolege na drugoj strani Šubarića, inače bivšeg Cibalijina člana iz prvoligaških dana. Šest puta morao je Šubi posezati za loptom u svoju mrežu, s još nekoliko intervencija spasio je donedavnog lidera još težeg rezultatskog debakla. Tek kao podsjetnik, u uvjerljivoj pobjedi s dva pogotka sudjelovao je Šarić, po jedan su dodali Baraban, Jazvić, Oršolić i gostujući defenzivac Ereiz koji je zabio autogol.

No, unatoč blistavoj izvedbi svojih nogometaša, Tomić je početkom nastavka, neposredno nakon Šarićeva pogotka za 3:0, iskazao određenu – već poslovičnu! – nervozu izazvanu nekim sudačkim odlukama zbog čega mu je trener Burilo pokazao žuti karton.

– Za nas je 3:0 najopasniji rezultat. Sjećate se kako smo protiv Međimurja prokockali tri gola prednosti? Reagirao sam da se dečki ne bi opustili, ali i da se sudac ne bi opustio.

Dečki se nisu opustili, pa su u konačnici potpisali jedan od najvećih Cibalijinih prvenstvenih trijumfa otkako je hrvatske neovisnosti. Piše se i pamti da je rekordna pobjeda ipak ona ostvarena 16. listopada 2004. godine kada je vinkovački klub, tada također drugoligaš, pod vodstvom Davora Mladine ispratio nogometaše Slavonije u Požegu s čak sedam lopti u mreži (7:0)! Pobjedu 6:0, istovjetnu prošlosubotnjoj, Cibalia je, pak, ostvarila 23. kolovoza 1997. godine, trener je bio pokojni Tonko Vukušić, a protivnik Valpovka (također drugoligaški saziv).