Pet medalja i tri državna rekorda članova AKOSI Vinkovci na Otvorenom PH u Puli

Pulski stadion Veruda Uljanik prošloga je vikenda ugostio sudionike 25. Otvorenog prvenstva Hrvatske u paraatletici koje je okupilo 120-ak natjecatelj(ic)a iz sedam europskih zemalja. Među njima našli su se i članovi AKOSI Vinkovci koji su polučili izvrsne rezultate; pet medalja (četiri srebra i bronca) i tri državna rekorda!

Srebrna odličja osvojili su: Martina Dragičević (F54) u bacanju koplja, Ivana Purkić (F37) u bacanju kugle (uz novi državni rekord, 8,70 m) i bacanju diska (uz novi državni rekord, 22,67 m) te Marin Županović (F54) u bacanju koplja, dok je Martina Dragičević u bacanju kugle bila treća, uz novi HR-rekord (4,31 m).

– Prezadovoljni smo nastupom naših paraatletičara na prvom ovogodišnjem natjecanju. Pripreme su bile dugotrajne, a rezultati pokazuju i uspješne. Napredak je vidljiv, mogla bi ovo biti izuzetno uspješna sezona. Nestrpljivo očekujemo nove natjecateljske izazove – poručio je trener Marko Leovac.

A klupski predsjednik Dalibor Pavić je prisnažio:

– Uvjeti na atletskom borilištu ŠRC Uljanik Veruda bili su odlični kao i organizacija zbog koje domaćin zaslužuje sve pohvale. Osvojene medalje i postavljeni novi državni rekordi svakako nam daju ogroman motiv za dalje. Čestitam sportašima koji su vrhunski odradili natjecanje te čestitke treneru koji je naše članove odlično pripremio za ovo natjecanje.