Petar Kovač i Miljana Poznanović najsportaši Vukovara za 2021. godinu, ŽOK Enna Vukovar najbolja ekipa

FOTO: Grad Vukovar

U vukovarskom Gradskom muzeju održana je svečanost proglašenja najboljih sportaš(ic)a Vukovara za 2021. godinu, a nagrade su – odlučila je tako Zajednica športskih udruga grada Vukovara – podijeljene u pet kategorija; perspektivni sportaš, perspektivna sportašica, najbolji sportaš, najbolja sportašica i najbolja sportska ekipa, a dodijeljena su i dva posthumna priznanja za izniman doprinos sportu grada Vukovara.

Najbolji perspektivni sportaši Vukovara u 2021. godini su Nikola Todorović i Nataša Dermiček, oboje članovi Kluba dizača utega Vukovar. Nadalje, najboljim sportašem proglašen je šahist Petar Kovač (ŠK Slaven Vukovar), dočim je laskavi epitet najbolje sportašice Vukovara u prošloj godini pripao gimnastičarki Miljani Poznanović (GK Vukovar). Najboljim vukovarskim sportskim kolektivom u 2021. godini, pak, proglašen je Ženski odbojkaški klub Enna Vukovar.

Priznanja za doprinos razvoju vukovarskog sporta, dodajmo i to, dobili su Milorad Manojlović – Kiseli i Goran Zahora.

Uz čestitke lauretima na zasluženim priznanjima i nagradama (sportska oprema u protuvrijednosti od 2.000 kuna) vukovarski gradonačelnik Ivan Penava je ovom prigodom naglasio:

– Drago mi je da smo, unatoč trenutnoj situaciji pronašli način za odavanje priznanja najboljim sportašima našega grada, ali i način za iskazivanje zahvale onima koji su svoj cijeli život posvetili vukovarskom sportu i njegovom razvoju. Inače, u ovoj godini za vukovarski sport osigurano je 10,5 milijuna kuna. A osim toga, nastavili smo s ogromnim ulaganjima u sportsku infrastrukturu pa se možemo pohvaliti novim gradskim stadionom, uskoro moderniziranom gradskom sportskom dvoranom te prvim zatvorenim boćalištem u županiji, a u tijeku je i ogroman projekt težak 100 milijuna kuna. Riječ je o izgradnji ekonomske škole u okviru koje je i trodijelna sportska dvorana što čini značajan dodatan sadržaj i impuls za vukovarski sport.

U ime svih nominiranih i nagrađenih vukovarskih sportaša nazočnima se obratila Marijeta Majer, predsjednica Ženskog odbojkaškog kluba Enna Vukovar.

– Ovo je zaista lijep način za obilježiti godinu koja je iza nas. Ponosna sam na sve sportaše, trenere i klubove koji su ostvarili odlične rezultate, neki i na svjetskoj razini, što je za jedan mali grad iznimna čast. Drago mi je biti dio svega toga.