Petar Tomić: Karakter? Ne bih rekao da ga nismo imali, ali previše smo griješili

To je sport, to je nogomet. Nikada ništa nije zagarantirano, bez obzira na formu. Presuđuju surove sitnice, kiks-dva i sve je gotovo, napuštaš teren pognute glave. Podsjetimo, Cibalia se prije samo dva vikenda s neviđenom lakoćom obračunala s Hrvatskim dragovoljcem. Jesenski prvak Druge HNL Vinkovce je napustio s do vrha napunjenom mrežom, vratar Šubarić morao je u čak šest navrata posezati za loptom u svojoj mreži. Inače, HD je u preostalih 16 kola utakmica primio 16 pogodaka.

Na spomenutu pobjedu vinkovački nogometaši naslonili su bod osvojen u Gradskom vrtu protiv Osijeka II (0:0). Forma je išla uzbrdo, optimizam bujao kao Dunav u proljeće, pa su Cibalijini navijači očekivali pobjednički završetak godine. U Vinkovce je, naime, stigao Junak, momčad sa začelja koja je prije gostovanja u gradu na Bosutu imala upisanu samo jednu jedinu pobjedu.

 – Bit će ovo utakmica karaktera – poručivao je trener Petar Tomić u najavi jučerašnjeg dvoboja.

Junak je na vinkovački travnjak istrčao junački, baš onako alkarski, bez ikakvog kompleksa manje vrijednosti. S druge strane, Cibalijini nogometaši, stekao se takav dojam, smetnuli su s uma da u sportu ne postoje zasluge za minuli rad. Svaka utakmica novo dokazivanje. Nisu bili dobri, evidentno je da su podcijenili suparnika koji je na krilima dvostrukog strijelca Petra Bašić-Šiška, centarfora s netipičnom peticom na leđima, šokirao Vinkovce. I pokvario ispraćaj u zasluženu mirovinu oružara Mileta Perića, posljednja četiri desetljeća dobrog duha vinkovačkog nogometa…

 – Čestitam Junaku na pobjedi. Platili smo danak neiskustvu u obrambenoj liniji. Malo nam je i sreća okrenula leđa, jer smo 30 sekundi prije njihovog drugog pogotka imali zicer za 2:1. Karakter? Nisam vidio da ga nismo imali, dečki su htjeli, ali naprosto napravili smo previše individualnih pogrešaka u fazi obrane – rekao je nakon utakmice Petar Tomić, trener vinkovačkih nogometaša koji su ponovno pokazali kako mnogo bolje reagiraju protiv suparnika iz gornjega doma, nego u utakmicama u kojima su favoriti.

Nogometaši Junaka prizemljili su Jazvića i suigrače, FOTO: db

– Tako je, nemam tu što dodati. Na to ukazuju činjenice, tj. rezultati. Momčad je mlada, amplitude očekivane, iako su oscilacije koje su se nama događale u prvom dijelu prvenstva ipak prevelike. Imat ćemo što analizirati tijekom zimske stanke – zaključuje Tomić.

 Momčad je na raspustu do 7. siječnja kada je zakazana prva prozivka, ujedno  početak priprema za proljetni nastavak prvenstva koji počinje za točno dva mjeseca, 13. veljače, kada u Vinkovce stiže Dugopolje.