Petar Tomić: Rubić je otišao bez pozdrava, njemu na dušu…

Cibalijin trener Petar Tomić nakon poražavajućih 0:2 protiv BSK-a na startu serije utakmica kontrolnog karaktera nije bio razočaran, a kamoli obeshrabren.

– Prva je utakmica, pripreme su tek počele. Vremenom ćemo se dizati i uigravati, sve će biti OK – rekao je šef stručnog stožera vinkovačkog drugoligaša pod čijim nadzorom od početka tjedna više ne vježba Petar Rubić koji se pojavio na prvoj prozivci, odvježbao prvi radni tjedan i – nestao.

– Bez pozdrava, njemu na dušu – dodao je Tomić ne praveći dramu od neočekivanog gubitka kvalitetnog rješenja za lijevi bok na kojem je protiv BSK-a ordinirao Išasegi, po vokaciji desni bočni.

– Rubićev odlazak apsolutno je nadoknadiv – podvukao je Tomić. 

Bit će problem ako Rubićevim stopama krenu Matej Jelić i Domagoj Pušić koji također još uvijek nemaju definiran status, tj. potpisane ugovore. Nebeskoplavi će, inače, novu provjeru imati u subotu protiv Osijeka II, također u Vinkovcima, s početkom u 18 sati.

Inače, Cibalia će sezonu otvoriti trima uzastopnim domaćim ogledima; na sezonskoj premijeri (14. kolovoza), podsjećamo, pokraj Bosuta gostuje Opatija, a tjedan dana kasnije i Varaždin koji je od vinkovačkog kluba zatražio (i dobio!) suglasnost za zamjenom domaćinstva zbog rekonstrukcije varaždinskog travnjaka i dovršetka svih potrebnih radova na stadionu. U 3. prvenstvenom kolu (28. kolovoza), pak, Cibalia je domaćin Rudešu.