Petar Tomić: Sve je na nama, kada smo na 100 posto možemo protiv svakoga!

Nebesko-plavi s Bosuta u subotu će na noge Međimurju, suparniku protiv kojeg su prošloga kolovoza u Vinkovcima odigrali neobičnu utakmicu; u 44. minuti Jazvić je zabio za 3:0 (prethodno su poentirali još Miljanić i Bajić), da bi u sudačkoj nadoknadi Cibaliju od poraza spašavali sreća, Antolović i zastavica Vidaka; jednu loptu za 3:4, naime, zaustavila je vratnica, jednu iskusni rutiner među vinkovačkim vratnicama, a onu koja je zatresla mrežu – označeno zaleđe…

Čudniju utakmicu nikad nisam odigrao, možda ni gledao. Imali smo 3:0, promašili neke situacije iz kojih nismo zabili. Onda smo 15 sekundi prije kraja prvog poluvremena primili gol nakon grube individualne pogreške i kola su krenula nizbrdo. Imali smo tada mladu ekipu, u veznoj liniji igrali su Šarić i Svetić, u obrani praktički četvorica tinejdžera, neiskustvo nas je u toj utakmici koštalo dva boda – smatra Cibalijin trener Petar Tomić koji danas na raspolaganju ima bitno iskusniju momčad.

U međuvremenu, naime, u Cibalijinu svlačionicu sletjeli su Baltić, Ciprić, Jajalo, Perić-Komšić, Laštro, a sada i Rugašević…

Rugaševićev dolazak velika je stvar, ne trebam posebno naglašavati koliko nam znače njegova kvaliteta i iskustvo. Kamo s njim? Pa, na lijevi bok, to je njegova pozicija. Ciprić? On može igrati i na krilu, u jednoj utakmici pokazao je iskoristivost i u manevarskoj središnjici.

Iako su ove zime Cibaliju napustili Baraban, Bajić i Šarić, šef struke ne očajava zbog spomenutih hendikepa.

Zadovoljan sam širinom igračkoga kadra, praktički sve pozicije pokrivene su nam s po dva rješenja. U svakom trenutku, dakle, na klupi postoje igrači koji su u slučaju nepovoljne situacije sposobni promijeniti tijek zbivanja na terenu. To je ohrabrujuća spoznaja.

Kao i to da su ozljede u proteklih mjesec i pol dana priprema uglavnom zaobilazile nebesko-plavu družinu…  

Laštro je platio ceh zbog česte promjene podloge, stradao mu je mišić lista i na njega nećemo moći računati u subotu u Čakovcu. Svi ostali su uglavnom zdravi, po mom uvjerenju i spremni.

Za što?

Za napredak na ljestvici. 

Trinaesto mjesto drugoligaškog poretka žulja oko srca sve one koji krvare nebesko-plavo…

Nadam se, štoviše čvrsto vjerujem, da će kraj sezone dočekati na bitno boljem plasmanu.

Rezultati u pripremnim utakmicama bili su dosta „šareni“. Kronološki; Slaven Belupo 3:4, BSK 2:1, Osijek II 3:4, BSK 0:0, Osijek II 0:2 i BSK 1:0.

U pripremnim utakmicama rezultat nikad nije prioritet. Kroz tih šest odigranih dobio sam odgovore na neka pitanja koja su me mučila, što znači da su ti testovi bili svrsishodni. Šteta samo što smo patili u organizaciji treninga, do ovoga tjedna nismo odradili nijedan taktičkog predznaka. S te strane odgoda utakmice protiv Dugopolja dobro nam je došla, jer smo na terenu s umjetnom travom Akademije Krpan-Babić ovih dana ipak odradili ponešto i na taktičkom planu. 

Je li šef struke razbistrio pogled na udarni sastav koji će u subotu u 15 sati istrčati na travnjak SRC Mladost u Čakovcu?

Manje-više sve je definirano. Osim ako do petka ne stigne međunarodni certifikat neophodan za Rugaševićevu registraciju…

Pretpostavka je da će od 1. minute krenuti Cibalija krenuti u sastavu: Đaković – Išasegi, Oršolić, Karabatić, Ciprić – Diyoke, Baltić – Galić, Jajalo, Jazvić – Perić-Komšić.

Vjerujem da je to dobitna kombinacija. Imamo profil igrača koji lakše igraju vani, jer traže dubinu. Idemo na pobjedu kojom tražimo priključak mirnijim vodama, ujedno i zamah za Inter koji nam potom stiže u Vinkovce.

Malo o Međimurju?

Ne zavarava nas njihovih 1:6 prošle subote protiv Rudeša, pa ni jučerašnjih domaćih 1:1 protiv Sesveta. Registrirali su četvoricu novih igrača koji će protiv nas biti u stroju.

Trenerova maksima uvijek je ista, neovisno gdje i protiv koga njegovi igraju:

Podrazumijevaju se strogo profesionalni odnos i pripadajući respekt naspram svakog protivnika. Ne zato što je „lopta okrugla“, već zbog činjenica da se opuštenost uglavnom kažnjava. Moramo biti na maksimalni, uvijek i svuda. Ako smo na 100 posto možemo protiv svakoga. Dakle, sve je na nama – dodaje na kraju Tomić.

Sudeći prema najavama Cibalia na Međimurje ide bez kompleksa. I bez pardona!

FOTO: db