Petnaestero Vukovaraca zaposleno u programu Javni radovi vrijednom gotovo pola milijuna kuna

FOTO: Grad Vukovar

Grad Vukovar u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje putem mjere Javni radovi zaposlio je 15 osoba putem programa Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara.

Program Javnog rada traje šest mjeseci i to u razdoblju od 23. svibnja 2022. do 22. studenog 2022. godine. Zaposlenje šest osoba u iznosu od 100% financirano je od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Devet osoba 50% (su)financira HZZ, a 50% Grad Vukovar. Djelatnici programa Javnih radova radit će na uređenju okoliša na području grada Vukovara. Ukupna vrijednost programa Javni radovi iznosi 462.235 kuna.

– Već dugi niz godina u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje uspješno provodimo ovu mjeru na dobrobit cjelokupne zajednice. Namjena programa je prije svega pomoći sugrađanima koji trenutno nailaze na izazove na tržištu rada, a u konačnici na taj način zajedno činimo naš grad još ljepšim mjestom za život. Vjerujem kako ćemo u 6 mjeseci koji su pred nama uspješno surađivati te kako će zaposleni na ovaj način biti zadovoljni i kroz svoj doprinos koji daju ljepšem i funkcionalnijem Vukovaru – rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar Jasna Kolar navela je kako je posljednjih pet godina u javni rad uključeno 325 osoba.

– Javne radove kao program društveno korisnog rada koji pokreću jedinice lokalne samouprave u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje provodimo već dugi niz godina. Programi su usmjereni na područje socijalne skrbi, edukacije, zaštite okoliša i komunalnih radova, a Grad Vukovar je i ove godine pokrio sva ova područja. Drago mi je da i ove godine, iako s nešto malo manjim brojem, nastavljamo realizirati ovaj program – podvukla je Kolar.