Pijan vozio, pa vrijeđao i nasrtao na policajca! Priveden na silu…

FOTO: Ilustracija

Dvadesetogodišnji vozač osobnog automobila vukovarskih registarskih oznaka pokušao je u Vukovaru pobjeći policijskoj ophodnji koja je svjetlosnom signalizacijom zaustavljala i utvrđivala upitno kretanje vozača tog vozila. No, nakon kraćeg bježanja vukovarskim cestama policija je u Vukovaru u Nuštarskoj ulici sustigla prekršitelja. Iz zaustavljenog automobila izišlo je nekoliko putnika, a 20-godišnji vozač je ostao uz vozilo.

Tijekom postupanja policije 20-godišnjem vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu (1,59 g/kg), ali i neprimjereno ponašanje; naime, verbalno je omalovažavao uredujuće policijske službenike, a nedugo potom i fizički nasrnuo na jednog od njih. Epilog? Policijski službenici uz uporabu sredstava prisile priveli su ga u policijsku postaju.

Kriminalističko istraživanje je ukazalo na sumnju da je 20-godišnji Vukovarac počinio kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Napad na službenu osobu te je uz kaznenu prijavu predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Policija je zabilježila i njegovo ponašanje zbog nedozvoljenih prometnih prekršaja, zbog čega mu je proslijeđen odgovarajući optužni prijedlog. Prilikom ovog događaja i policijskog postupanja druga dva Vukovarca, vršnjaci ratobornog vozača, aktivno su se umiješala u postupanje policijskih službenika na način da su ih vrijeđali i omalovažavali. Njima su također nakon utvrđene prisutnosti alkohola u organizmu i prekršajne obrade sastavljeni optužni prijedlozi jer se sumnjiče da su počinili prekršaje iz članka 17. Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira.

Načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular donio je ocjenu da su postupajući policijski službenici u ovom događaju uporabili sredstva prisile na zakonit način te da pritom nije bilo prekoračenja ovlasti.