PIJANA PRILIKA Cijena domaće rakije 1 euro po litri, a u prodaji 427 litara!

Ilustracija

Gotovo 430 litara domaće rakije Područni carinski ured Zagreb prodaje putem javnog natječaja, piše Tportal u svom članku gdje ističu kako će prikupljanje pisanih ponuda na neposrednu pogodbu trajat će od 12. do 19. listopada.

Procijenjena vrijednost 427,80 litara rakije je 427,80 eura. Kako je riječ o neposrednoj pogodbi ponuda, navodi se u pozivu, ne smije biti manja od 50 procijenjene vrijednosti i nije potrebna uplata jamčevine.

Prikupljanje pisanih ponuda, provodi se po modelu, viđeno kupljeno, bez garancije, uz obvezu kupca da ishodi potrebne dozvole i druge isprave.

U prikupljanju pisanih ponuda mogu sudjelovati pravne i fizičke osobe (obrtnici) – ovlašteni držatelji trošarinskog skladišta – proizvođači, koji robu mogu koristiti kao sirovinu u proizvodnji novog trošarinskog proizvoda unutar kategorije alkoholnih pića, pri čemu na novi proizvod nastaje obveza obračunavanja i plaćanja trošarina, sukladno trošarinskim propisima, te pod uvjetom da su dostavili ponude kao ponuditelji i priložili potrebne preslike dokumentacije, zaključuje Tportal.