Pijani 22-godišnji Štitarac skrivio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala 55-godišnjakinja iz Županje

FOTO: PU vukovarsko-srijemska

Na županijskoj cesti Ž4218 između Županje i Štitara noćas oko 00.25 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju kolnika i vremenskim uvjetima 22-godišnjak iz Štitara, koji je upravljao osobnim automobilom Audi A4 županjskih registracijskih oznaka krećući se kolnikom županijske ceste iz smjera Štitara u smjeru Županje, nije pravovremeno uspio zaustaviti vozilo te je prednjim dijelom vozila udario u osobni automobil Opel Astra, također županjskih registracijskih oznaka, koji se nalazio zaustavljen uz desni rub kolnika, a u kojem je za upravljačem sjedila 55-godišnjakinja iz Županje.

Pri sudaru vozila došlo je to odbacivanja Opel Astre na betonski most i rotacije vozila koje se zaustavilo na zelenoj površini, dok se Audi prevrnuo na krov, zaustavivši se u odvodnom kanalu.

U prometnoj nesreći smrtno je stradala 55-godišnjakinja, 22-godišnjak je lakše ozlijeđen, dok putnik u vozilu 22-godišnjaka nije ozlijeđen.

Očevidom kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru utvrđeno je kako je 22-godišnjak upravljao vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,16 g/kg.