PIK VINKOVCI Podravka najizgledniji kupac; tu su još Pipunić, Mađari i – srpski Delta Holding?!

Screenshot/Google Maps

U Fortenova grupi trenutačno se na dvije fronte odvijaju procesi vezani uz vlasnička preslagivanja. Iz tvrtke su službeno potvrdili početak ispitivanja interesa vezano uz potencijalnu prodaju poslovnog područja poljoprivrede pa je na adrese “više moguće zainteresiranih kupaca” odaslan informativni materijal o agro biznisu Fortenove, piše Poslovni dnevnik.

Prema istom izvoru, agro sektor Fortenova grupe interesantan je, navodno osječkim Žitu Marka Pipunića, a kalkulira se i s neimenovanim još jednim od velikih slavonskih igrača u agro biznisu, uz podršku mirovinskih fondova. Isto tako, među potencijalnim pretendentima spominjali su se i Mađari, a jučer se pak na godišnjoj konferenciji za medije srbijanskog Delta Holdinga čulo kako moguću prodaju poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe smatraju “zanimljivom prilikom”, navodi se u tekstu.

Ipak, od prvih najava da se planira pokrenuti taj proces, u pogledu preferencija uglavnom su isticani domaći igrači i strateški značaj domaće proizvodnje hrane. Tako Podravka i dalje najbolje stoji na “kladionicama” u domaćoj poslovnoj zajednici. Međutim, zasad se ne zna pouzdano ni što bi na kraju mogao uključivati agro “paket”. Potencijalnim investitorima odaslan je informativni materijal dio kojega nije Agrolaguna, a koji uključuje kompletno poslovanje Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci. To su vertikalno organizirani sustavi (od polja do stola) koji uz primarnu proizvodnju obuhvaćaju i preradu (mliječni proizvodi), a uz uzgoj stoke tu je i stočna hrana, zaključuje Poslovni dnevnik.