Pinter (VPK): Nadamo se novom projektu „Hrvatska pliva”, prošlogodišnji je bio pun pogodak

Plivački Grand Prix HPS-a još je jedna od uspješno odrađenih akcija Vinkovačkog plivačkog kluba. Trener Josip Gajčević sa zadovoljstvom se osvrće na rezultate klupskih članova ostvarene u zagrebačkom bazenu Svetice:

Stvarno zahtjevno natjecanje, ali imali smo odgovor na sve izazove. Naši plivači izvrsno su se snašli u 50-metarskom bazenu, svi su popravili osobne rezultate s tim da su neki po prvi put nastupili na ovako velikom natjecanju. Inače, nastupilo je 400-injak plivačica i plivača iz 25 klubova.

„Pod zastavom” VPK u Zagrebu su, uzgred, u jedinstvenoj kategoriji kadeta plivali: Lara Barić, Bruna Klepo, Jakov Božić, Tomo Petrinić, Kristijan Rohalj, Gabriel Petričević i Marko Polešćuk.

Krajem travnja smo sudionici mitinga u Vukovaru, a nakon toga tempiramo formu za ekipno C Prvenstvo Hrvatske kojemu će krajem svibnja najvjerojatnije Zagreb, ali još čekamo potvrdu. I dalje smo spremni upis novih članova, dobrodošli su svi od pet godina pa nadalje – naglasio je klupski tajnik Zvonimir Pinter uz napomenu da se uskoro očekuju rezultati natječaja „Hrvatska pliva” na koji je VPK aplicirao s ciljem besplatne obuke neplivača za 100-injak vinkovačkih mališana.

Prošle godine smo uspješno proveli ovaj projekt kroz koji je prošlo 125-ero djece. Nadam se da ćemo i ove godine dobiti priliku reprizirati sličan pothvat. Bio je to pun pogodak – dodao je Pinter u zaključku.