Pjesma „Braca” od „Šokaca” najslušanija pjesma 15. Glazbenog festivala „Šokačke pisme”

U okviru obilježavanja Dana grada Županje i blagdana Mučeništva sv. Ivana Krstitelja sinoć je na Trgu kralja Tomislava održan 16. Glazbeni festival „Šokačke pisme” na kojem je nastupilo 29 tamburaških sastava i solista. Festival je započeo s dodjelom nagrada, a prema odluci 15 radijskih postaja nagrađene su najslušanije pjesme s jubilarnog, 15. Festivala.

Najslušanijom pjesmom proglašena je pjesma „Braca” Tamburaškog sastava „Šokci”, a nagradu je prim majstoru Franji Juzbašiću uručio gradonačelnik Županje Damir Juzbašić. Najslušanijom drugom pjesmom proglašena je „Eno ga opet”, a nagradu je Stjepanu Jeršeku-Štefu uručio urednik Radio Osijeka Davor Lončarić, dok je najslušanijom trećom pjesmom proglašena je „Arenda” Tamburaškog sastava „Kristali“, a nagradu im je uručio direktor festivala Damir Bačić. Posebno priznanje za promicanje i njegovanje tamburaške glazbe primio je Šima Jovanovac, a nagradu mu je uručio župan Damir Dekanić koji je također nazočio 16. Glazbeni festival „Šokačke pisme”.

– Nadaleko smo poznati po tamburaškim pjesmama. Područje Vinkovaca, Vukovara, a posebno Županja i županjski kraj, imaju toliko dobrih tamburaša, toliko dobrih bendova, stoga i imaju mjesto gdje će pokazati sve ono što znaju. Festival „Šokačke pisme“ je prigodna manifestacija za predstavljanje tamburaša i pjesama, što mi je izuzetno drago, stoga sam i došao poslušati pjesme koje su pripremili – naglasio je župan Dekanić.