Planirate ići „na sezonu”? Ovo su najpoželjniji poslodavci!

Ilustracija/PEXELS

Tvrtka Alma Career Croatia, koja upravlja portalom MojPosao provela je istraživanje o poslodavcima „prvog izbora” na uzorku od više od 25.000 ispitanika tijekom 2023. godine. Riječ je o istraživanju koje ova portal provodi na godišnjoj razini proteklih 19 godina za redom.

Istraživanje se temelji isključivo na percepciji ispitanika o samim tvrtkama i njihovom slobodnom izboru (u istraživanju NISU unaprijed ponuđeni nazivi tvrtki). Cilj istraživanja bio je saznati koji su, i zbog čega, poslodavci na hrvatskom tržištu rada najatraktivniji općoj javnosti te istaknuti one koji su najviše napredovali, objasnili su iz Alma Career Croatia.

Pri tome se od ispitanika se tražilo da imenuju 3 svoja poslodavca prvog izbora (tj. poslodavca ‘prvog’, ‘drugog’ i ‘trećeg’ izbora).

Kada se u obzir uzmu samo ispitanici koji su birali tvrtke iz Djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, na prvom mjestu je Valamar Grupa, na drugom mjestu je Maistra dok je na trećem Globalna Hrana. Potom slijede Zagreb City Hotels (Hilton hoteli), grupacija Aminess, Victus Grupa, Plava laguna, Arena Hospitality, Solaris, a na 10. mjestu je zagrebačka Esplanade Oleander.