Plenković obišao Bošnjake

Premijer Andrej Plenković sa suradnicima poslijepodne je posjetio općinu Bošnjake u kojoj se još uvijek saniraju posljedice velikog nevremena koje je u ponedjeljak zahvatilo taj dio Vukovarsko-srijemske županije.

Zahvalio se županu Oreškoviću, načelniku općine Juzbašiću i svim ostalim službama koje su uključene u saniranje posljedica nevremena na pravovremenoj i dobroj reakciji zahvaljujući kojoj je pomoć brzo došla do najpotrebniji stanovnika općine. Na terenu su i pripadnici hrvatske vojske i civilne zaštite koji u koordinaciji s ministrom Anušićem stoje na raspolaganju za sve vrste intervencija. Načelnik Juzbašić se zahvalio premijeru i ostalim članovima Vlade na pruženoj potpori, a posebno je istaknuo požrtvovnost djelatnika općine Bošnjaci koji danonoćno rade kako bi osigurali svu potrebnu pomoć mještanima. Djelatnici HEP-a su sanirali gotovo sve kvarove tako da je bez struje još samo manji dio kućanstava, no i oni će ubrzo biti spojeni na energetsku mrežu.

Načelnik je istaknuo kako je 55% kuća već završeno, građevinski inženjeri su svakodnevno na terenu kako bi utvrdili stanje objekata, a djelatnici općine izdaju potrebne potvrde. Proglašena je elementarna nepogoda od strane županije, a načelnik vjeruje da će Vlada dati maksimalnu potporu prilikom obnove i naknade štete. Naglasio je da bi se do ponedjeljka situacija u općini trebala u potpunosti normalizirati.