Plenković prijeti sankcijama: Prosvjedi zbog testiranja? Neobično, u pitanju je benigni bris…

Premijer Andrej Plenković najavio je na današnjoj sjednici Vlade izmjene zakona i sankcije za one koji ne poštuju odluke o covid potvrdama i potiču na prosvjede.

– Neobično mi je što se prosvjedi zbog uvođenja potvrda zbivaju zbog testiranja. U pitanju je benigni bris – naglasio je Plenković uz napomenu kako je naložio ministru pravosuđa i uprave Ivanu Malenici, zdravstva Viliju Berošu i unutarnjih poslova Davoru Božinoviću da vide kako će promijeniti potrebne zakone.

– Razmotrit ćemo je li to Zakon o civilnoj zaštiti, o zaštiti od zaraznih bolesti ili neke treće da uvedemo sankcije i to financijske, prekršajne za ove koje će se ponašati da odluke, koje Stožer donosi na temelju zakona da bi zaštitio zdravlje građana, bagateliziraju, ignoriraju i pozivaju na građanski neposluh. To ne dolazi u obzir – poručio je Plenković podsjetivši kako covid potvrda nije obavezno cijepljenje te da cijepljenima omogućuje da imaju kontakt s necijepljenima koji imaju test pa znaju da nisu zaraženi, a necijepljenima s testom omogućava normalno funkcioniranje, bilo kroz posao u javnim i državnim institucijama ili pak obavljanja poslova s tim institucijama.