Plenković: Razriješio sam Banožića!

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obratio se javnosti povodom jutrošnje teške prometne nesreće u kojoj je poginuo 40-godišnji vozač kombija iz Privlake, otac dvoje djece, a teško je ozlijeđen ministar obrane Mario Banožić koji je u nesreći sudjelovao upravljajući vlastitim osobnim automobilom.

– Prije svega, izražavamo sućut obitelji poginulog vozača kombija Gorana Šarića. Iznaći ćemo način da pomognemo obitelji gospodina Šarića. Isto tako, izražavamo žaljenje i zabrinutost za stanje ministra koji je hospitaliziran s teškim tjelesnim ozljedama. S njegovom suprugom smo u kontaktu – rekao je uvodno Plenković te dodao:

– Razriješio sam Banožića te ovlastio državnog tajnika da obavlja dužnosti ministra ministra obrane. 

Nesreća se dogodila u 6.15 sati na Državnoj cesti D-55 Vinkovci – Županja. Županijsko državno objavilo je da je Banožić po magli pretjecao kamion i izravno se sudario s kombijem koji je dolazio iz drugog smjera.

Banožić je iz Opće županijske bolnice Vinkovci prebačen u Klinički bolnički centar Osijek gdje se nalazi u jedinici intezivne njege. Pretrpio je teške ozljede glave, prsa i ekstremiteta, ali nije životno ugrožen.