PLIVANJE Organizacijski i rezultatski uspješan Orion kup

IZVOR: PK Orion

Protekle subote plivački klub Orion organizirao je svoj prvi Orion kup na plivalištu u Vukovaru u 50-metarskom bazenu. Natjecanje je privuklo velik broj plivača iz cijele regije, ali i iz okolnih država pa su se tako odazvala čak 243 plivača iz 13 klubova iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Natjecanje je bilo izuzetno uspješno, pružajući priliku najmlađim plivačima da pokažu svoje vještine, zabave se, osvoje fantastične nagrade i stvore nezaboravno iskustvo. Plivači su se mogli natjecati u svim disciplinama na 50 i 100 metara, a osim tih utrka također se plivala utrka Australiana i štafeta.

Na svojem natjecanju Orion je bio predstavljen snagom broja 19, kao simbolična vojska plivačkih čarobnjaka koji su svojim vještinama i strašću oživjeli bazen. Po pitanju medalja ovaj put se najviše istakla mlada plivačica Eva Jurčević kojoj je otišla čak četvrtina medalja koje je Orion osvojio. Na postolju pobjednika našla se čak 4 puta. Osim Eve mora se pohvaliti i marljiv trud svih ostalih Orionovaca koji su redovnim i neumornim treniranjem također ostvarili sjajne rezultate, a najvažnije je kako naši treneri kažu da su iste rezultate poboljšali.

Rezultati:
Jona Renić Oršolić – 3.mjesto 100m prsno, 2.mjesto 50m prsno
Filip Majko – 3.mjesto 50m leptir, 2.mjesto 100m leptir
Matej Majko- 3.mjesto 50m leđno, 1.mjesto 100m slobodno, 2.mjesto 100m leđno
Una Videković- 3.mjesto 50m leđno, 2.mjesto 100m slobodno, 2.mjesto 100m leđno
Eva Jurčević -3.mjesto 50m slobodno, 2.mjesto 50m leđno, 2.mjesto 100m slobodno, 1.mjesto 100m leđno

Iako su djeca s oduševljenjem priželjkivala osvajanje medalja, trenerima su pak nešto važnije norme za državno prvenstvo. Una Videković i Filip Majko su norme otplivali još na međunarodnom natjecanju Ante Lambaša u Beogradu, ali je Filip svojoj „skromnoj” kolekciji pridodao još i normu na 100m slobodno. Osim već spomenutih na idućem prvenstvu pridružuju i plivači s prošlog prvenstva Jona Renić Oršolić s 3 norme i Klara Radman s 2. Norme je isplivala i mlađa kadetkinja Eva Jurčević, ali zbog propozicija ove godine još ne može sudjelovati.