PLJUSAK Retkovački beskućnici najbolji u Hrvatskoj! Načelnik Miličević nije im čestitao…

IZVOR: Kazalište “Mika Živković” Retkovci

Sjajne vijesti stižu iz Vodica, sa 63. Festivala hrvatskih kazališnih amatera koje je okupilo najbolje kazališne družine iz cijele Hrvatske! U konkurenciji 20 predstava iz isto toliko hrvatskih županija prema odluci stručnog festivalskog povjerenstva pobijedila je predstava „Pljusak” u izvedbi retkovačkog Kazališta „Mika Živković” (u koprodukciji s Gradskim amaterskim kazalištem Županja).

Retkovački „Pljusak” osvojio je još jednu nagradu, onu namijenjenu najboljoj ženskoj sporednoj ulozi koja je pripala Josipi Jurković, te još čak četiri nominacije: za najbolju režiju (Marko Sabljaković), za najbolju mušku ulogu (Zdravko Šinjori), za najbolju sporednu mušku ulogu (Dorian Petričević) te za njegovanje kulturne baštine.

– Presretni smo, koliko i iznenađeni. Iskreno, nismo ovo očekivali… Neizmjerno zahvaljujemo svima koji su vjerovali u nas, kao i donatorima i pokroviteljima bez kojih ne bismo mogli niti uspjeli prošloga vikenda uopće i otputovati u Vodice na 63. Festival hrvatskih kazališnih amatera – rekao je Marko Sabljaković, predsjednik Kazališta „Mika Živković” koje su konkretno podržali: Vukovarsko-srijemska županija, Grad Županja, Osatina grupa d.o.o., Cezareja d.o.o. i Obrt za instalacije vode, plina i grijanja Davor.

Također, čestitke za nagrađeni „Pljusak” Retkovčanima pljušte sa svih strana. Čestitaju im i znani, i neznani. A općinski načelnik Ivankova Marko Miličević?

– Ne, nije – otkrio je Sabljaković.

Poznato je, naime, kako Miličević i retkovački kazalištarci u zadnje vrijeme nisu na istoj valnoj duljini. I to do te mjere da je Kazalište „Mika Živković” iselilo iz Doma kulture koji je u vlasništvu Općine Ivankovo. Dakle, retkovački beskućnici na krovu Hrvatske!