Po broju novozaraženih koronom u EU samo je Luksemburg lošiji od Hrvatske!

U Europskoj uniji samo Luksemburg ima lošije brojeve od Hrvatske kada je riječ o broju novozaraženih koronavirusom! U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 1.886 novih slučajeva, na bolničkom liječenju je 2.629 osoba, od toga njih 277 na respiratoru. U spomenutom vremenskom razdoblju preminulo je 59 osoba, odnosno 2.231 od početka epidemije. Inače, kad je riječ o mortalitetu, Hrvatska je na 14. mjestu u EU, 515 umrlih na milijun stanovnika.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema najnovijim podacima, u posljednja 24 sata potvrđeno je 125  novozaraženih koronavirusom, a dvije osobe su nažalost preminule.

Najveći broj novozaraženih je iz Vukovara, njih 19, slijede Županje s 18 i Vinkovci sa 16. Nadalje, devet je pozitivnih osoba na COVID-19 iz Nuštra, šest iz Cerne, po pet iz Iloka i Negoslavaca, po četiri iz Borova, Gradišta i Privlake, po tri iz Ivankova i Jarmine, po dvije iz Babine Grede, Drenovaca, Gunje, Lipovca, Starih Jankovaca i Vere, te po jedna osoba iz Banovaca, Bapske, Bršadina, Cerića, Čakovaca, Gaboša, Ilače, Komletinaca, Markušice, Mikluševaca, Nijemaca, Otoka, Petrovaca, Prkovaca, Rokovaca, Štitara i Šarengrada.

Od početka epidemije u VSŽ je zaraženo 5.746 osoba, od kojih je 4.797 izliječeno, a umrlih je 85 osoba.

Korona