Pobjednici 27. državnog sportskog natjecanja dragovoljaca i veterana kod Dekanića

Iz Kutine, domaćina 27. državno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata koje je okupilo 800-tinjak sudionika, reprezentacija UDVDR-a Vukovarsko-srijemske županije vratila se s titulom prvaka. Čime je ujedno obranila naslov prošlogodišnjeg pobjednika. I više nego dovoljan razloga za prijam kod vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića.

 

– S obzirom na to da jako dobro poznajem ljude koji vode županijsku Udrugu dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, kao i njene članove kojih je više od dvije tisuće, iako to djeluje malo pretenciozno, moram reći da od njih nisam ni očekivao ništa manje. Ono što najbolje govori o tome koliko je bitno zajedništvo i timski rad je to da ni u jednom sportu nismo bili prvi, a ukupno smo bili značajno bolji od drugih. Znači kada se podredite ekipi, udruzi ili klubu, onda rezultati dolaze i upravo su oni najbolji primjer da je to tako – rekao je ovom prigodom Dekanić najavivši kako za sljedeću godinu očekuje još jednu pobjedu, a zauzvrat je ponudio potporu i pomoć Vukovarsko-srijemske županije.

– Ovom prigodom još bih želio čestitati predsjedniku Udruge Milanu Draženoviću koji je postao potpredsjednik Udruge na državnoj razini te zamjeniku predsjednika županijske Udruge Ante Zovku koji je imenovan voditeljem svih sportova UDVDR-a u Republici Hrvatskoj. To je još jedan pokazatelj koliko smo izvrsno organizirani, a smatram da će postojeća braniteljska problematika s te razine biti još bolje uočena i u konačnici riješena – dodao je Dekanić. 

Biti prvaci dvije godine zaredom velik je uspjeh, a svoj ponos danas nije mogao skriti ni predsjednik Milan Draženović.

– Kao predsjednik županijske podružnice dragovoljaca i veterana Domovinskog rata sam i više nego ponosan na uspjeh koji smo kao Udruga postigli na državnoj razini. Zahvaljujem se svim sudionicima koji su se natjecali. Mi se za ove igre pripremamo godinu dana, nije to baš mjesec dana kako su rekli moji sugovornici, ali moram priznati da je zadnjih mjesec dana trening bio puno intenzivniji. Svakako da ćemo si dati truda da sljedeće godine nastupimo s još kvalitetnijom ekipom kako bi pehar zadržali u trajnom vlasništvu – naglasio je Draženović.