Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u VSŽ najbolji EU projekt 2021. godine

U Novom Vinodolskom održano je svečano proglašenje i dodjela priznanja najboljim EU projektima 2021. i najuspješnijim gradovima. Nagrade za najbolji EU projekt 2021. dodijeljene su u kategorijama:

doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici;

doprinos prekograničnoj suradnji;

doprinos znanosti i inovacijama;

doprinos poduzetništvu;

najbolji EU projekt prema izboru čitatelja Jutarnjeg lista;

Nagrada u kategoriji doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, u kojoj je bilo prijavljeno ukupno 11 projekata, dodijeljena je projektu Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji, čiji je nositelj Vukovarsko-srijemska županija, dok su partneri Dom zdravlja Vinkovci, Dom zdravlja Vukovar i Dom zdravlja Županja.

Cilj ovog projekta, ukupne vrijednosti 9.512.364,17 kuna – od čega je 8.085.509,54 kuna bespovratnih sredstava – je poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja Vukovarsko-srijemske županije, a sa svrhom poboljšanja kvalitete usluge primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemske županije.

Projektom su osigurana sredstva za nabavu specijalizirane medicinske i dentalne opreme, ugradnju dizala u domovima zdravlja Vinkovci i Vukovar te edukacije zdravstvenih djelatnika. Projektom su obuhvaćena sva tri doma zdravlja s područja Vukovarsko-srijemske županije te 36 koncesionara koji djeluju u području obiteljske medicine, ginekologije, pedijatrije i dentalne medicine.

Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije dala je svoj doprinos uspješnosti ovog projekta kroz pripremu projektne prijave te pružanje stručne i savjetodavne pomoći u provedbi projekta.

U ime Vukovarsko-srijemske županije nagradu je preuzeo župan Damir Dekanić, a svečanoj dodjeli nagrada su nazočili i zamjenik župana Franjo Orešković te ravnatelj Razvojne agencije VSŽ Ilija Cota.