Početna konferencija projekta Heart Net

Danas je u prostoru edukacijske dvorane Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar održana početna konferencija projekta „Development of Cross Border Cardiovascular Diseases Teleconsultation Network in Health Institutions“ (HR-RS 294 Heart Net).

Ispred Vukovarsko-srijemske županije na početnoj konferenciji projekta nazočio je župan Damir Dekanić koji je tom prigodom naglasio:

– Izuzetno sam sretan što se na području naše županije provode projekti koji uvelike doprinose boljem i kvalitetnijem radu bolnice, a na zadovoljstvo svih njenih korisnika. Vukovarsko-srijemska županija će i dalje nastojati davati podršku i potporu ovakvim projektima.

Projekt HEART NET financiran je sredstvima iz fondova Europske unije, na temelju poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru programa Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia-Serbia 2014-2020., kojeg je provodilo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Vodeći partner na projektu je Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, dok je partner na projektu Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar.

Ugovorena vrijednost projekta za NMB Vukovar je 495.691,08 € (cca 3.648.236,78 kn), a razdoblje provedbe projekta je od 01. srpnja 2019. godine do 30. studenog 2021. godine.

Projekt NMB Vukovar odnosi se na investicijsko ulaganje u opremanje Odjela za internu medicinu nabavom kardiološke opreme procijenjene vrijednosti 411.000 € (cca 3.082.500,00 kuna), izradu studije o kardiovaskularnim bolestima i utjecajima na nastanak istih kod pacijenata NMB Vukovar te razmjenu iskustava i tehničko umrežavanje u cilju poboljšanja kvalitete zdravstvenih usluga koje se pružaju kardiovaskularnim pacijentima.