Podignut optužni prijedlog protiv predsjednika NK Borac iz Bobote Jove Šljokića zbog kršenja epidemioloških mjera

Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su nakon zaprimljenih dojava utvrdili kršenja pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH, a u vezi okupljanja na sportskom događaju u Boboti.

Konkretno, riječ je o utakmici 19. kola Međužupanijske nogometne lige Osijek-Vinkovci između domaćeg Borca i Radničkog iz Županje (0:2) kojoj je nazočilo oko 70 posjetitelja – navodi se u službenom policijskom priopćenju – a što je protivno odluci Stožera civilne zaštite RH vezanoj uz zabranu okupljanja posjetitelja na nogometnim utakmicama.

Kako je broj osoba za ovakvo okupljanje ograničeno i nije u skladu sa epidemiološkim razmjerima, policija je prekršajnom odjelu nadležnom općinskom sudu podnijela optužni prijedlog protiv pravne te odgovorne osobe NK Borac iz Bobote, tj. klupskog predsjednika Jove Šljokića, zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 47. stavak 2. točka 10., što je kažnjivo po članku 76.b stavak 1. točka 1. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.