Poduzetnici nezadovoljni Vladinim mjerama

Udruga Glas poduzetnika (UGP) anketirala je svoje članove među kojima se njih nešto više od dvije trećine – točnije 67,5% – izjasnilo da jučer donesene Vladine mjere pomoći gospodarstvu smatraju nedostatnima. U priopćenju UGP-a, između ostalog, naglašen je i stav o tome da Vlada nije prepoznala ključne probleme te da u kreiranje mjera treba uključiti stručnjake i poduzetnike

– Mislim da se slažemo kako su Vladine mjere apsolutno nedovoljne, pokazuje to i anketa prevedena među našim poduzetnicima. Primjerice, Vlada je sada pomogla jednog grani, ugostiteljima, no što je s njihovim dobavljačima koji nisu zatvoreni? Što je s event industrijom? Što je s putničkim agencijama i povremenim prijevozom? Nitko od njih nije zatvoren, ali i dalje trpe gubitke od preko 90% zbog situacije puzajućeg lockdowna kojem svjedočimo u posljednjih nekoliko mjeseci. Vlada se, kao i početkom ožujka, krivo postavlja i pokazuje nerazumijevanje za trenutno stanje. UGP je tada ponudio konkretna rješenja koja je Vlada većim dijelom prihvatila. Sada opet pozivamo Vladu da posluša što joj govore mali i srednji poduzetnici koji su ipak nositelji ekonomije – naglasio je ekonomist Vuk Vuković, član Upravnog odbora UGP-a i koordinator Ekonomskog savjeta UGP-a.

U priopćenju UGP-a se, dakle, naglasak se stavlja na to da ”obeštećenje moraju dobiti svi oni s velikim padom prometa, a ne samo formalno zatvoreni.”