PODUZETNICI Vukovarsko-srijemska županija daje 340 tisuća eura

Ilustracija/PEXELS

Vukovarsko-srijemska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje poslovanja gospodarskih subjekata na području Vukovarsko-srijemske županije za 2024. godinu. Pravo na potporu imaju mikro i mali poduzetnici koji posluju na području Vukovarsko-srijemske županije bez obzira na vrstu djelatnosti osim poduzetnika koji su registrirani za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Ključne prihvatljive aktivnosti su nabave novih alata, novih strojeva, novih postrojenja i opreme, novih mjernih i kontrolnih uređaja i instrumenata, izgradnja, dogradnja i adaptacija vlastitog poslovnog/proizvodnog prostora, kupnja novog uredskog/poslovnog namještaja, kupnja najam/zakup štanda ili sajamske kućice i sl. Isto tako, putem ovog Javnog poziva moguće je realizirati i troškove istraživanja i razvoja, usavršavanja i edukacije, kao i marketinških aktivnosti.

Ukupno planirana vrijednost Poziva je 340.000,00 €, a potpora iznosi do 70% opravdanih troškova izvršenog ulaganja. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu/projektu je 700,00 €, a najveći iznos po pojedinom programu/projektu je 7.000,00 €.

Javni poziv je otvoren od trenutka objave na Internet stranici Vukovarsko-srijemske županije www.vusz.hr do utroška sredstava planiranih u proračunu Županije za tu namjenu, a najkasnije 30 dana od dana objave na stranici Vukovarsko-srijemske  županije. Vukovarsko-srijemska županija zadržava pravo ne dodijeliti sva raspoloživa sredstva.

Sve uvjete natječaja, kao i potrebnu dokumentaciju možete potražiti OVDJE.