POGLED S ISTOKA – Senzacionalna blagdanska akcija! Učlani se u novi, pošteni HDZ.

PIŠE: Ivan Grigić – Šinko

 

Građanke i građani Vinkovaca, stanovnici Vukovarsko- srijemske županije!

                              Braćo! Sestre! Glasači!

Dosta vam je životarenja, pošteno zarađene crkavice i loše plaćenih poslova? Ne možete više izdržati u Njemačkoj , Irskoj, Austriji…? Želite para bez motike i kruha preko pogače?

Iskoristite ovu jedinstvenu blagdansku ponudu, učlanite se Hrvatsku demokratsku zajednicu i ostvarite brojne pogodnosti koje pruža članstvo u našoj partiji!

Volite li lagati, varati, a ni krađa vam nije strana? Na pravom ste mjestu, nastavite čitati….

Odmah da naglasimo da mi nismo onaj koruptivni, lopovski i prevarantski HDZ koji je imao hrpu afera zbog kojih bi i u zadnjoj  afričkoj vukojebini već bio ugašen i zaboravljen, već potpuno nova stranka.

Zadržali smo samo ime, dužnosnike, OIB, sjedište, statut, račun, članstvo, logo, povijest i sve ostalo, ali smo novi.

Zbunjeni ste? Da vam malo pojasnimo; kao što današnji Olympique Marseille nije onaj koji je osuđen za korupciju i kojem je oduzet naslov Kupa prvaka, sada je to potpuno novi Marseille. Ili današnji Juventus, to više nije onaj koji je zbog namještanja posramljen i izbačen u 2. ligu, ovo je novi Juventus. Ustvari isti taj, ali novi…

Dakle, ne povezivati nas sa Sanaderom, Čobankovićem, Polančecom, Karamarkom, Tolušićem, Marićem, Rimac, Žalac, Kuščevićem (zbog nedostatka prostora, navedimo samo neke od naših 711 procesuiranih dužnosnika), „stranka ništa nije znala o njihovim kriminalnim radnjama“ i „to su izolirani slučajevi“.

Ako vas neka zabludjela komunjara i jugonostalgičar priupita:

 –  Čekajte, vi onda niste više ona stranka koja je JEDINA stvarala neovisnu Hrvatsku, koja je JEDINA branila i obranila našu domovinu i koja ima monopol na domoljublje i „hrvatstvo“, spremno odgovorite tom mrzitelju svega hrvatskog: „ Mi smo i dalje taj HDZ-e!“

Međutim, kad vas taj udbaš i očiti plaćenik nastavi provocirati:

– Dakle, onda ste i onaj HDZ-e koji je osuđen za korupciju i krađu 14,6 milijuna kuna?

– Ne, mi smo novi HDZ…

Samo glupi ljudi ne mogu shvatiti nešto tako logično.

– A šta ja dobijem učlanjenjem u hadeze? – pita se, sad već zagolican, prosječni čitatelj.

Postavit ćemo vam kontra pitanje : „A šta ne dobijete!?“

Učlanjenjem u novi HDZ imate ogromnu mogućnost napredovanja u životu, poslu, karijeri… Ne morate biti inteligentni, školovani, karizmatični…Naprotiv, te osobine će samo usporiti vaš put do vrha.

Mi vam ne nudimo hollywoodski film, mi vam serviramo Disneyevu bajku!

Gdje još možete vidjeti da običan momak iz naroda, potpuno nevičan borbi, ekonomist po struci, u zemlji od 500.000 ratnika (kapa do podruma istinskim braniteljima, ali većina od te brojke je šatro), postane kraljev mušketir i zapovjednik obrane?

Samo kod nas, ako ste prava osoba na pravom mjestu, jedno jutro u vašem dvorištu ne osvane princ na bijelom konju, nego kočija sa 300 konja!

Kako mi u stranci pokazujemo zahvalnost ratniku koji nakon gotovo pet godina boravka u blatnom, hladnom rovu konačno dolazi kući?  Izmišljenom lentom krajnje sumnjive ustanove ga proglašavamo vitezom i osiguravamo plaću od 56.000 zlatnika. Mjesečno, da ne bude zabune… 

U našoj bajci Pepeljuga ne postaje princeza, to je za nas kamilica, imamo mi jači obrat: kod nas skromni čovječuljak, zidar iz malog sela, postane vladar čitavog kraljevstva Slavonije!

Učlanjenjem u našu sekt…, pardon, stranku, u startnom paketu dobivate imunitet od obične, domaće policije. Ne morate brinuti o prekršajnim prijavama, a kad se malo popnete u hijerarhiji, ni o većini kaznenih. Sve se sredi s par poziva, samo morate imati prave brojeve… Ako ste ekstra ljiga od čovjeka, ojačat ćete dovoljno i nećete morati drhtati pred nesposobnim USKOK-om i korumpiranim DORH-om, oni će drhtati pred vama.

Jasno vam je da će HDZ, zbog akutnog oblika uznapredovalog kretenizma stanovnika Vukovarsko-srijemske županije, ovim prostorima vladati još idućih 200 godina, tako da vaše učlanjenje shvatite kao ulaganje u budućnost.

Budete li lojalan vojnik stranke, prije ili kasnije vas čeka posao u Županiji ili Poglavarstvu metropola poput Otoka, Županje ili Vinkovaca..

Samo, budimo do kraja iskreni, tu često vlada neopisiva gužva po uredima pa, dok se ne ostvari naš kapitalni projekt nadogradnje još sedam katova na zgradu Poglavarstva grada Vinkovaca za smještaj novih savjetnika, savjetnika savjetnika, pomoćnika, koordinatora i administratora, morat ćete se zadovoljiti mjestom u raznim vijama, hrastovima, razvojnim agencijama, centrima kompetencije, poduzetničkim karburatorima, tehnološkim parkovima…

Kad čovjek vidi koliko agencija brine za razvoj grada i županije, nije ni čudo što nam već u leđa gledaju Švedska, Danska i Švicarska, a japanski ministri dolaze kod naših pročelnika na edukaciju.

Međutim, ako u partiji ne kotirate baš najbolje pa vas ne smjestimo ni u gorenavedene, sigurno možete računati na raznorazne pisove, ha žeove, žucove, vodovode, ge te geove, hrvatske šume, polete, vodoprivrede i ostale gradske i županijske gigante. Ni to nije loše, možda je plaće nešto manja, ali bonus je taj što ćete imati toliko slobodnog vremena na poslu da ćete konačno pogledati sve sezone „Breaking bada“, „Igre prijestolja“ i „Živih mrtvaca“, usavršiti se na „Football manageru“, odraditi dvije kave dnevno, stići na tenis za vrijeme radnog vremena i još kući doći odmorni i naspavani.

Iskoristite još danas ovu jedinstvenu ponudu i učlanite se odmah, na dar dobivate članstvo u nadzornom odboru škole, kluba ili ustanove po vlastitom izboru!

ALI TO NIJE SVE! Prvih dvadeset osoba koji nas nazovu dobivaju besplatnog odvjetnika na korištenje koji će vam, budimo iskreni, prije ili kasnije zatrebati.

Pa sigurno ću morati nešto i raditi, nemoguće da me baš nitko neće ništa pitati?– pojavi se opravdana sumnja kod potencijalnog, ali još neodlučnog, budućeg hadezeovca.

Ne berite brigu, neka vam nit vodilja bude lik i djelo bivšeg vinkovačkog gradonačelnika Mladena Karlića, čovjeka koji u osmogodišnjem mandatu nije niti žarulju u gradu promijenio. I je l’ mu nešto fali…?

Danas je saborski zastupnik koji se poput T-rexa, kandžama i zubima,  bori za običnog, malog, poštenog slavonskog čovjeka.

Onim zlim jezicima koji tvrde da se u Saboru niti jednom nije javio za riječ, poručujemo da je to prljava, čak utuživa, laž. Gospodin Karlić se javio dva puta, točnije 27.09.2020. je pitao može li na WC, a 11.05.2021. ima li tko punjač za Samsunga.

Požurite i pristupite nam odmah! Broj izmišljenih radnih mjesta vrijedi do isteka zaliha.

Vjerujem da ćete nakon ovih argumenata odmah nazvati Gradski odbor HDZ Vinkovci na 032 331 738 i ispuniti prijavnicu, a mi bi ovu ponudu pokušali završiti na duhovit način, jednom urnebesnom montipajtonovskom šalom :

„MI SMO NOVI, POŠTENI HDZ!“

 

P.S.

Da ne bude kasnije „nismo znali“, uvijek pročitajte i ono što piše sitnim slovima.

U skoroj budućnosti postoji mogućnost sljedećeg scenarija:

Dolazite kući s posla, odmorni i naspavani, a kći vam s vrata juri i zagrljaj i veselo cvrkuće :

– Tata, tata, dolazio je neki čovjek da te pita nešto o tvojim poslovima?

– Stvarno, ljubavi, što je htio?

– Spominjao je neke novce…

– Opa, odlično, novaca nikad dosta! Je l’ rekao kako se zove?

– Zaboravila sam, imao je neko švedsko ime. Ili norveško.

– Je l’ Sven? Možda Lars? Ili Bjorn?

– Ma nije, čekaj, zapisala sam…OLAF, tata, OLAF!

 

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Vinkulja.hr portala.