Poker ministara Banožić-Ćorić-Malenica-Aladrović obišao uspješne tvrtke VSŽ

Beskrajan dan je iza Marija Banožića, Tomislava Ćorića, Ivana Malenice i Josipa Aladrovića. Aktualni ministri obrane (Banožić), gospodarstva i održivog razvoja (Ćorić), pravosuđa i uprave (Malenica) te rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (Aladrović) krstarili su danas Vukovarsko-srijemskom županijom. Uzduž, ne i poprijeko, do Iloka nisu stigli…

Ministarski poker svoj radni posjet najistočnijoj hrvatskoj županiji započeo je u Županji. Same Deutz-Fahr Žetelice d.o.o. bio je predmet njihova zanimanja. Posrijedi je poslovni subjekt registriran za proizvodnju strojeva za poljoprivredu i šumarstvo koji je prije dvije godine poslovao mnogo nestabilnije no danas. Nestabilnost i štrajkovi su aorist, štoviše pluskvamperfekt, za ovu razvojnu županjsku tvrtku. Ne ponovilo se…

Ministarski ešalon u Vinkovcima je najprije svratio do industrijske zone Zalužje. Ondje se na respektabilnoj površini proteže Grad-export, tvrtka čiji se vlasnik Petar Šimić ima za čime okrenuti, ali i optimistično gledati u budućnost. Grad-export svoje proizvode – riječ je o dekorativnim panelima – izvozi u 30-ak zemalja, a zapošljava 215 djelatnika. Perjanica vinkovačkog gospodarstva, izvan svake sumnje!

– Grad-export je primjer dobre prakse kako poduzetništvo Hrvatske u ovom dijelu industrije može i treba izgledati. Tvrtka ima sjajne poslovne rezultate, vrijednost godišnjeg izvoza iznosi oko 140 milijuna kuna – rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Kvartet Banožić-Ćorić-Malenica-Aladrović potom je posjetio i Drvnu industriju Spačva, tvrtku koja trenutno zapošljava 850 radnika. Jedna je to – imajući u vidu veličinu, organizaciju, pristup upravljanju i transparentnost u poslovanju – od vodećih drvnih industrija u Hrvatskoj. Stabilno i perspektivno poduzeće, Spačvini proizvodi dostupni su u 30 zemalja širom svijeta, a najvažnija tržišta su Francuska, Italija i Njemačka.

Maratonski posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji četvorica ministara završila su u Vukovaru, posjetom Poslovnom centru Fine.