Pokraj murala oslikanog u čast poginulog hrvatskog vojnika ispisano ime i prezime njegova krvnika!

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske u Vinkovcima, ulica Grobljanska, proveli su očevid jer jer na dijelu zida vinkovačkog gradskog groblja sprejem ispisan latinični neprimjereni natpis“, piše u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Na spomenutom zidu, inače, nalazi se mural oslikan u čast hrvatskog vojnika Josipa Briškog, pripadnika 10. hrvatskog kontigenta u NATO misiji potpore miru u Afganistanu poginulog u srpnju 2019. godine u napadu talibanskih snaga na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu. Zasad nepoznati počinitelj na zidu je ispisao SIRAJUDDIN HAQQANI, tj. ime i prezime jednog od najopasnijih svjetskih terorista (ujedno i novog ministra unutarnjih poslova Afganistana nakon uspostave talibanskog režima) koji je osobno izdao naredbu za izvođenje terorističkog napada u kojem je poginuo Josip Briški! 

Policija poduzima mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti te će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari.