Pokrenut besplatan tečaj o umjetnoj inteligenciji. Dostupan svima i donosi 2 ECTS boda!

Nakon što je jučer u Zagrebu predstavljen najbolji svjetski tečaj računalnih znanosti – Elements of AI danas je postao besplatno dostupan cjelokupnoj hrvatskoj javnosti. Riječ je o besplatnom online tečaju za sve koji žele naučiti što je umjetna inteligencija, što se s pomoću nje može (i što se ne može) te kako ona utječe na naše živote – i to bez više matematike ili programiranja.

U proljeće 2018. Reaktor i Sveučilište u Helsinkiju počeli su surađivati kako bi potaknuli ljude da umjetnu inteligenciju počnu smatrati prednošću, a ne prijetnjom. Da bi ljude iz različitih sredina poučili osnovama umjetne inteligencije, zajedno su osmislili tečaj Elements of AI te se do sada u svijetu na ovaj tečaj prijavilo više od 550 tisuća polaznika iz 170 zemalja svijeta polaznika.

Uz brojne partnere u Hrvatskoj (Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju – CroAI, tvrtke), partner ovom projektu je i Sveučilište u Zagrebu.

Zašto je to bitno?

Naime, stručni tim Sveučilišta u Zagrebu provjerio je točnost prijevoda i usklađenost s kurikulumima te je tečaj službeno verificiran što znači da svakom studentu koji ga završi donosi 2 dodatna ECTS boda.

Tečaj je dostupan na: https://www.elementsofai.com/hr