POKVARENE SVINJSKE POLUTKE KOJE FINANCIRA RH? Poljoprivredni sindikat traži oštru reakciju države!

Sindikatu zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje ovih se dana obratio veći broj građana s prostora Vukovarsko-srijemske županije s dostavljenim fotografijama kao dokazima o pokvarenom svinjskom mesu. Riječ je o mesu, odnosno svinjskim polovicama koje je Vlada RH omogućila građanima po povlaštenim/zaštićenim cijenama preko jedne domaće mesne industrije koja je ujedno i uvoznik!

Iz priloženih slika jasno je kako su mesne prerađevine iz, na taj način, nabavljenih svinjskih polutki vidno loše kvalitete uzrokovane starosti prethodno uskladištenih svinjskih polutki iz uvoza. Sumnja postoji i kako je moguće riječ o bolesnim svinjama prije klanja, a što je posljedično imalo kasnije kvarenje sušenog mesa i štetu u obiteljskim domaćinstvima. Temeljem toga, Sindika se obratio ministrici poljoprivrede Mariji Vučković.

Pozivamo Vas ministrice da o ovom događaju izvijestite veterinarsku inspekciju, kako bi se pravovremeno načinio nadzor i ispitivanje obrađenog i prerađenog mesa svinjskih polovica (obrađeno meso u finalnom proizvodu je u posjedu građana RH). Spremni smo Vam ustupiti uzorke ili kontakte kako bi inspekcije same pristupile oštećenim građanima, stoji u dopisu koji potpisuje predsjednik Sindikata Duško Pavlik.

Isto tako, u obraćanju ministrici Vučković iz sindikata traže:

– Molimo Vas ministrice da se građani koji su oštećeni ovom prijevarom „mesarske mafije“ pravedno obeštete, a uvozni lobiji kazne i da im se ograniči ili zabrani uvoz nekvalitetnih svinjskih polovica RH, a sve kako bi se zaštitilo zdravlje građana, stoji između ostalog u dopisu ministrici Vučković koji nam je ustupio Sindikat zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje.