Polaznici dječje planinarske škole PD Frankopan apsolvirali prvi izlet i to – na Jankovac

O početku dječje planinarske škole koju provodi Planinarsko društvo Frankopan Rokovci/Andrijaševci već smo izvijestili, a danas donosimo vijest (i) o tome da su njezini polaznici apsolvirali i prvi izlet.

Naime, osječko Planinarsko društvo Bršljan-Jankovac održalo je svoj tradicionalni pohod na poznato slavonsko izletište Jankovac na kojem su sudjelovali i polaznici Frankopanove dječje planinarske škole koji su od organizatora dobili zaslužena priznanja za sudjelovanju u pohodu.

Osim hodanja na stazi od sedam kilometara djeca su u prirodi imala prezentaciju o planinarskoj opremi te su imala prigodu uživati u ljepotama najvećeg slavonskoga slapa, 30-metarskog Skakavca, obišla su i grob grofa Jankovića, zavirila i u unutrašnjost glasovite špilje.

Inače, Planinarsko društvo Frankopan aktivno djeluje već dvije i pol godine, a svi koji se ovom aktivnom kolektivu žele pridružiti u hodanju i planinarenju mogu se javiti predsjednici društva Dragici Šibenik na broj 099/516-14-27 ili na Facebook stranicu PD Frankopan. Svi su dobrodošli!