Policija oduzela vozilo zbog prometnih prekršaja

Policijski službenici Mobilne jedinice granične policije Policijske uprave vukovarsko-srijemske su jučer, 26. srpnja oko 14.07 sati, u Ulici Vladimira Nazora u Otoku, u prometu na cesti zatekli 35-godišnjeg vozača osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom.

Obzirom da je prijetila opasnost nastavka činjenja prekršaja i zbog provođenja žurnog postupka vozač je uhićen dok je vozilo privremeno oduzeto.

S obzirom da je prethodno u dva navrata pravomoćno osuđen za počinjenje teških prometnih prekršaja, slijedi dovođenje na nadležni Općinski sud, Prekršajni odjel, uz optužni prijedlog kojim je predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 1.320 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i trajno oduzimanje osobnog automobila kao sredstva za izvršenje prekršaja.

Nadležni sud će donijeti odluku o prekršaju i postupanju s privremeno oduzetim vozilom.

Ističemo, da je od početka provođenja mjere privremenog oduzimanja motornog vozila  (1. kolovoza 2019. godine) do danas na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske privremeno oduzeto 37 osobnih automobila i jedan moped. Ove godine, privremeno je oduzeto sedam osobnih automobila.