Policiji dragovoljno predane dvije automatske puške i dvije ručne bombe

U protekla dva tjedna, od 20. rujna do 4. listopada, policijski službenici protueksplozijske zaštite PU vukovarsko-srijemske postupali su u četiri prijave namjere za dragovoljnu predaju oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava i sedam dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

U četiri slučaja dragovoljne predaje građani koji su željeli ostati anonimni predali su policijskim službenicima ukupno dvije automatske puške s četiri pripadajuća spremnika, dvije ručne bombe i 194 komada streljiva.

Također, policijski službenici su sa sedam lokacija na siguran način izuzeli ukupno osam ručnih bombi, jednu tenkovsku antimagnetnu minu, dio rakete višecijevnog raketnog bacača te 144 komada streljiva, a koje su građani pronašli prilikom čišćenja kuće, dvorišne zgrade odnosno radova oko kuće te prilikom obrade poljoprivrednog zemljišta.

Iz PU vukovarsko-srijemske zahvaljuju građanima na ukazanom povjerenju te koriste prigodu još jednom pozvati sve one koji još negdje u svojim domovima drže i čuvaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga dragovoljno predaju.

Isto tako, upozoravaju građane da budu oprezni ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, da ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju. Posebno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu će doći preuzeti opasna sredstva.