POLJOPRIVREDNICI SU OVO ČEKALI Napokon objavljene izmjene Pravilnika vezanog uz Natječaj 73.10

PEXELS

Objavom u Narodnim novinama potvrđene su izmjene i dopune Pravilnika o provedbi intervencija za potporu ulaganjima u primarnu poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda. Riječ je o Pravilniku koji se odnosi na Natječaj za provedbu intervencije 73.10. Potpora za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, a za koji je, za sada, predviđen početak prijava već za četiri dana.

Kroz ove izmjene i dopune, jasnije su dorađene definicije i uvjeti prihvatljivosti korisnika, a prijedlog izmjena obuhvaća i jasnije definiranje obveza korisnika u pojedinim fazama provedbe projekta.

Kao ključna izmjena svakako je redefiniranje poljoprivredne mehanizacije koja se ubraja u ograničenje od najviše 50 % ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta.

Od ostalih izmjena važno je naglasiti kako su dodatna pojašnjenja kriteriji odabira u prilozima Pravilnika, od kojih ističemo pojašnjenja za kriterij odabira „Postojeća proizvodnja korisnika“, „Doprinos ulaganja klimi i okolišu“ i „Doprinos ulaganja digitalizaciji proizvodnje“.

Cijeli pravilnik možete pronaći OVDJE.