POMOZIMO IVANU 1.285 eura dijeli mladića s Downovim sindromom od uklanjanja tumora….

Ivan Mesić, FOTO: obiteljski album

Sedamnaest godina agonije, ali i beskompromisne borbe s bolešću sina Ivana teška je svakodnevica obitelji Mesić iz Podgrađa. Downov sindrom te 19 različitih medicinskih dijagnoza ono je s čime se ovaj mladić svakodnevno nosi. Trenutno najveći zdravstveni problem koji Ivanu doslovce ugrožava život zbog prijetnje od gušenja jest tumor koji ima ispod jezika.

– Zahvaljujući dobrim ljudima prikupili smo novčana sredstva u kolovozu prošle godine pa je Ivan do listopada primio 11 terapija. Nakon toga je uslijedila potrebna stanka između dva ciklusa terapija, a sad je potrebno još šest takvih terapija kako bi se u potpunosti suzbio tumor i spriječila opasnost od gušenja, iznosi majka Ana Mesić.

O kakvoj ozbiljnosti se radi najbolje pokazuje detalj kako se tijekom ljeta Ivan umalo ugušio zbog nemogućnosti gutanja malog komadića lubenice. Zbog takvog zdravstvenog stanja, Ivanu je doslovce svaki zalogaj pitanje luksuza, ali i života i smrti.

– Molim pomoć i apeliram na sve one koji mogu pomoći našem Ivanu.  U proteklim danima uspjeli smo prikupiti gotovo 6 tisuća eura, no za primanje svih terapija kojima se jamči potpuno uklanjanje tumora, a koje trebaju započeti 17. siječnja, potrebno nam je još 1.285 eura, kaže majka Ana.

Kroz sve ove godine obitelj je malo po malo rasprodavala imanje kako bi osigurali sredstva za Ivanovo liječenje. No, troškovi su ogromni. Tako, u cijeloj situaciji Ivanova majka Ana iskreno, bez pitanja i potpitanja, gotovo pravdajući se, sama iznosi visinu primanja s kojima obitelj mjesečno raspolaže kako bi svi koji ovo čitaju uvidjeli o kojim troškovima se radi.

– Mjesečno imam 660 eura primanja temeljem statusa roditelja-njegovatelj, Ivan ima 230 eura invalidnine i 110 eura doplatka, a mi samo za redovne lijekove moramo mjesečno izdvojiti 350 do 500 eura mjesečno. Ovaj mjesec imamo dva odlaska u Zagreb te četiri u veljači što je sve nedovoljno za Ivanovo liječenje i kakvo-takvo normalno funkcioniranje.

Prema riječima Ivanove majke, osim fizičkih bolesti, s Ivanom je sve teže ikako komunicirati nakon što mu je otac preminuo prošlog ljeta. 

– Supruga je na samrti odvezlo vozilo Hitne pomoći, a moj Ivan, koji je teško pokretan i većinu vremena provodi u kolicima, svaki put kada smo pred bolnicom i vidi neko vozilo Hitne pomoći silom želi ući u njega tražeći oca, neutješno govori Ana Mesić.

Obitelj Mesić i u ovoj situaciji uzda se u topla srca dobrih ljudi koje mole za pomoć, a isto mogu učiniti donacijom bilo kakvog iznosa na sljedeći račun:

Primateljica: Ana Mesić

Tekući račun (ZABA): HR1523400093215343737