Poraz od Dilja razgolitio je istinu; pojedinci ne zaslužuju Cibalijin dres!

Jučerašnju Cibalijinu blamažicu iz Vinkovačkog Novog Sela svrstat ćemo, da ne budemo odveć grubi tri dana uoči početka nove sezone, pod – „događa se i najboljima”. Istina, činjenica da je četvrtoligaš Dilj rezultatski bio točno duplo bolji zaboljela je sve one koji „krvare nebeskoplavo”, no svako zlo za neko je dobro. A dobro je, između ostalog (i) to što su neke stvari demistificirane, pogotovo kada je u pitanju vrijednost aktera iz prvoga dijela utakmice protiv Crjepara od kojih neki naprosto ne zaslužuju Cibalijin dres. Ne treba se ustručavati to jasno i glasno reći. Jučerašnji poraz od Dilja za Cibaliju nije loš ni zbog toga što je izazvao potpuno opravdane kritike javnosti koje će – bude li se to znalo na pravi način iskomunucirati u svlačionici – inicirati inat kod „neposrednih proizvođača” koji bi opet mogao biti pokretač dobre vibracije i energije u subotnjem ogledu 1. kola protiv Opatije. Sve u svemu, vjerujemo da Cibalia može mnogo bolje od jučer prikazanog, bolje da se loš dan na poslu potkrao prošloga utorka nego nadolazeće subote.

FOTO: Roko Runje

Ovoga tjedna u Genscherovoj 10b bilježimo i dva potpisa ugovora. Jednim je formaliziran odnos VK-drugoligaša i Roka Runje prema kojem će 20-godišnji vratar, uzgred i sin bivšeg reprezentativnog čuvara mreže Vedrana Runje, biti Cibalijin do ljeta 2023. godine. Runje jr. se kroz pripremno razdoblje nametnuo kao prvo vratarsko rješenje, leđa će mu čuvati Filip Kovačević pristigao ovoga ljeta iz Osijeka.

FOTO: Jurica Bajić

Cibalijin član slovom potpisanog ugovora (ponovno) je – i to do ljeta 2024. godine – i Jurica Bajić, dijete vinkovačkoga kluba koje je kao ulazni kadet iz Vinkovaca prešlo u Hajduk. Bajić je na Poljudu odradio kadetski i juniorski staž, prigodu u prvoj momčadi splitskoga kluba nije dobio. U domaćem okruženju ovaj veliki negdašnji talent hrvatskoga nogometa pokušat će oživjeti karijeru. Tek mu je 21 godina, ima (još) vremena.