Poseban režim prometa tijekom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Javno okupljanje povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2021. bit će održano u večernjim satima srijede, 17. studenog, te tijekom četvrtka, 18. studenog, na nekoliko lokacija u Vukovaru. Tim povodom, policija će u te dane, na temelju zahtjeva Grada Vukovara, uspostaviti posebnu regulaciju prometa (preusmjeravanje prometa na zatvorenim cestovnim dionicama) te će biti ograničeno prometovanje vozilima dok za to bude postojala potreba.

U tu svrhu, 17. studenog od 17.00 do 20.00 sati za odvijanje cestovnog prometa bit će zatvorena Županijska ulica u Vukovaru, dok će se 18. studenog od 7.00 do 18.00 sati zatvoriti dio Ulice Priljevo u Vukovaru, od raskrižja s Ulicom Matice hrvatske (prema središtu grada), te Ulice Ivana Gundulića, Ulica kardinala Alojzija Stepinca, Županijska ulica, Frankopanska ulica, Ulica Nikole Andrića, Ulica Stjepana Radića, Trg Slavija, te Ulica bana Jelačića u Vukovaru do raskrižja sa županijskom cestom Ž4152 (Ovčara).

Iz PU vukovarsko-srijemske obavještavaju građane da će policija, na dan održavanja javnog okupljanja, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme i nakon završetka javnog okupljanja obavljati snimanje na mjestima održavanja javnog okupljanja kao i na prilaznim pravcima.

Savjetujemo da se u navedena vremena izbjegavaju navedeni cestovni pravci i koriste alternativni pravci te molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i da poštuju zapovjedi, upute i smjernice policijskih službenika na terenu.