Posljednja želja Antuna Kneževića, Vinkovčanina preminulog u Irskoj: „Samo me nemojte ostaviti ovdje…”

Pretužna vijest stigla je iz daleke Irske, iz Corka; naš Vinkovčanin Antun Knežević, koji je ondje živio posljednje tri godine sa suprugom Ivanom, sinom Markom i kćeri Nikom, preminuo je u 46. godini života nakon duge i teške borbe sa zloćudnom bolesti.

Kako Antunova supruga Ivana posljednjih godinu dana nije radila jer je skrbila o teško bolesnom suprugu, a troškovi transporta tijela iz Irske u Hrvatsku enormno su visoki, tako je Davor Perković, također Vinkovčanin koji već sedam godina živi u Irskoj, pokrenuo kampanju za prikupljanje sredstava za prijevoz Antunova tijela u Hrvatsku.

– Troškovi su zaista ogromni, otprilike 12.000 eura. Obitelj ih nema mogućnost pokriti, pa i ovim putem molim sve ljude dobre volje da pomognu koliko mogu – javio nam se Davor iz Corka gdje će sutra župnik Josip Levaković, inače iz Rokovaca, služiti svetu misu zadušnicu za pokojnog Antuna koji će sljedeći tjedan biti sahranjen u Vinkovcima.

– Svakako bih naglasio da je mogućnost bilo kakve zlouporabe nepostojeća, novci idu direktno na račun supruge Ivane, a svaka pomoć dobrodošla kako bi tijelo našeg prijatelja Antuna bilo prevezeno u Vinkovce gdje će sljedeći tjedan prema njegovoj posljednjoj želji biti sahranjen. Antun je u nedjelju navečer rekao je Ivani: „Samo me nemojte ostaviti ovdje…”, u ponedjeljak je otišao – dodao je Davor Perković.

Uplata za pomoć u prijevozu i sahrani preminulog Antuna Kneževića moguća je OVDJE.