Posljednji ispraćaj dr. Vesne Bosanac sutra u 14 sati, upis u knjigu sućuti od 8 do 16 sati

Komemorativnim skupom u četvrtak, 24. ožujka 2022. godine, s početkom u 17 sati u Hrvatskom domu Vukovar bit će odana počast liku i djelu preminule vukovarske heroine, dr. Vesne Bosanac. S obzirom na ograničene kapacitete prostora Hrvatskog doma Vukovar te poštujući veliki broj ožalošćene obitelji, prijatelja i suradnika koji su potvrdili dolazak na komemorativni skup, isti neće biti otvoren za širu javnost.

Zainteresirana javnost i građani Vukovara u knjigu sućuti – koja će biti izložena u predvorju Hrvatskog doma Vukovar – mogu se upisati u četvrtak u razdoblju od 8 do 16 sati.

Jednako tako, a u slučaju krivo shvaćene informacije, pojašnjavamo kako će dr. Bosanac, nakon što je u 11.30 sati iz dvorišta NMB Vukovar u tišini isprate djelatnici bolnice, pogrebnim vozilom biti prevezena na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata. Ondje će biti sahranjena u 14 sati, a u 15.30 sati će u crkvi sv. Filipa i Jakova biti služena sveta misa zadušnica.

Odlukom vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave četvrtak, 24. ožujka 2022. godine, je proglašen Danom žalosti na području grada Vukovara.