POSTANI POLICAJAC/POLICAJKA U srijedu u Županji Dan otvorenih vrata

Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja, kojima traži 600 novih policijskih službenika. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”.

Kako bi mladima i svim zainteresiranim građanima približili policijski poziv, Policijska uprava vukovarsko-srijemska u okviru kampanje “Postani policajac/policajka” organizira Dan otvorenih vrata koji će sutra, u srijedu (31. svibnja 2023. godine), u vremenu od 11 do 13.30 sati na Trgu kralja Tomislava u Županji.

Uz informiranje o uvjetima natječaja i upoznavanje s radom i opremom policije, svi zainteresirani će na policijskom poligonu moći testirati svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti koje su potrebne za upis u Policijsku školu.

Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Polaznicima Policijske škole tijekom školovanja su osigurani smještaj, prehrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a profesionalni sportaši imaju podršku i u smislu dodatne prehrane, mogućnosti treniranja u sportskim klubovima i odlascima na natjecanje.

Iz PU vukovarsko-srijemske pozivaju srednjoškolce, mlade do 28 godina, posebno nezaposlene, kao i sve građane koji imaju želju upoznati se s radom policije, da dođu u Županju i pridruže im se na Danu otvorenih vrata Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Umjesto zaključka još samo informacija da će u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika Dan otvorenih vrata biti održan u sportskoj dvorani Gimnazije Županja (Veliki Kraj 42, Županja) u istom vremenu, od 11 do 13.30 sati.