Poštovani gradonačelniče, u subotu u Vinkovcima igra Cibalia; dođite, naši su nebeskoplavi…

PIŠE: Ivan Grigić – Šinko

Lijepo je bilo vidjeti vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića u Osijeku na utakmici Hrvatska – Slovačka. Nije mu teško bilo potegnuti do Gradskog vrta u ponedjeljak navečer, po hladnoći i kiši, i bodriti našu repku! Tako se voli Hrvatska! Vjerojatno nije kući došao prije ponoći, ali vjerujem da je sutradan bio prvi u uredu, adrenalin je moćna stvar. Nažalost, pobjeda je izostala, ali bit će još prilike…

Poštovani gradonačelniče, u subotu 16. listopada, u Vinkovcima igra Cibalia, klub iz Vašeg grada. Em je neradni dan, em je rano poslijepodne, 15 sati. Protivnik je Osijek 2 i siguran sam da će tekma biti izuzetno zanimljiva. Najavljeno je ugodnih 15 stupnjeva, bez padalina, ali u slučaju da padne kiša, naš „zapad“ je natkriven, za razliku od Gradskog vrta. Zvuči kao savršen provod za subotnje poslijepodne.

Što kažete na to da ponekad dođete pogledati klub čiji ste većinski vlasnik, klub koji prodajete, nudite i oglašavate? Znam da se nema vremena, grad se ne može voditi sam, ali malo predahnite i počastite se odlaskom na utakmicu kluba koji Vam je na srcu… Peti ili šesti po redu, ali je ipak na srcu… Možda Vam se svidi, možda vidite neke promjene od 2009. ili 2010. godine kad ste zadnji put bili. Dinamo je gostovao… Ili Hajduk? Manje bitno.

Da Vam ne bude dosadno, povedite i članove Povjerenstva za iznalaženje strateškog partnera u HNK Cibalia pa da se upoznaju s klubom kojem „iznalaze strateškog partnera“ i da vide gdje je taj mitski stadion.

Bit će nam izuzetna čast vidjeti većinskog vlasnika u loži, na tren ćemo se osjećati kao Parižani kad na stadionu ugledaju šeika Tamima bin Hamad Al-Thanija, a vjerujem da će i igračima to biti onaj, toliko puta spominjani, „motiv više” pa možda kresnemo Osijeka!

Na blagajni Tribine Zapad će Vas čekati 10 ulaznica, plaćene su, ne brinite, nećete morati posezati u džep, ni u – ne daj, Bože! – gradsku blagajnu, iako čujem da smo „u lovi“ jer smo podigli najpovoljniji kredit u povijesti kreditiranja.

Dakle, Vaše je samo da dođete, zabava je zagarantirana! Ne želim Vam ulaziti u domenu organizacije, ali mislim da je najbolje da se svi nađete kod Gradskog poglavarstva pa ćete tako smanjiti mogućnost da netko zaluta i zakasni na početak. Dolje su Vam upute, nije teško pronaći. Radujemo se Vašem dolasku…

P.S. Naši su nebeskoplavi.