Potencijalni turski investitori kod Dekanića

Nakon inicijalnog sastanka u prosincu prošle godine, predstavnici turske tvrtke T EXPERT još su jednom posjetili Vukovarsko-srijemsku županiju kako bi predstavili svoje planove vezane uz potencijalno buduće ulaganje na našem prostoru. Podsjetimo, tvrtka pruža carinske i špediterske usluge u međunarodnom prometu roba koji se odvija iz Turske kroz Republiku Hrvatsku kao ulaznu točku te prema destinacijama na području Europske unije.

– Drago nam je što imamo dobre reakcije i pozitivne povratne informacije s vaše strane vezane uz naše investicije. Želimo naš posao dodatno proširiti na području vaše županije. Ovaj je sastanak sazvan kako bi od vas mogli saznati još neke informacije i detalje koji nas zanimaju, ali isto tako kako bi vam pružili priliku pitati sve što vas zanima – rekao je vlasnik i direktor navedene tvrtke Ersel Tarhan istaknuvši kako im je najveći izazov na pravilan način u što manje vremena prikupiti svu potrebnu dokumentaciju jer se bave izrazito specifičnim poslom koji zahtijeva složenu i opsežnu dokumentaciju.

Kakav im je investicijski plan, koji je broj potencijalno zaposlenih, koliki je doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici…?, samo su neka od pitanja koja je turskim investitorima postavio župan Damir Dekanić, a njihovi odgovori pokazali su kako je riječ o ambicioznim, ali ostvarivim planovima.

– Mogu reći da smo zainteresirani za investicije tvrtke T EXPERT te da smo spremni uključiti sve potrebne resurse kako bi pomogli realizirati projekte. Kako bi cijeli proces prošao bez većih problema, od investitora nam je potrebna pravovremena informacija i dobro razrađen poslovni plan. Naravno da podržavamo sve investicije i suradnje koje potiču gospodarski rast i otvaranje novih radnih mjesta u našoj županiji – naglasio je Dekanić zaključivši sastanak ponudom pomoći Županije u svemu što im je potrebno.