Potpisan ugovor o sufinanciranju prijevoza vlakom za studente s područja VSŽ vrijedan 750.000 kuna

Vukovarsko-srijemska županija i HŽ Putnički prijevoz d.o.o. potpisali su danas Ugovor o sufinanciranju prijevoza vlakom za redovite studente s područja VSŽ za 2022. godinu. Ugovor je vrijedan 750.000 kuna, u ime VSŽ potpisao ga je župan Damir Dekanić, a u ime HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić.

– Potpisivanjem ugovora nastavljamo tradicionalno sufinanciranje prijevoza vlakom za redovite studente s područja naše županije. Ono se sastoji u jednoj besplatnoj povratnoj karti za studente koji putuju iz Zagreba, Splita i Rijeke te dvije mjesečne povratne karte za studente iz Osijeka – rekao je Dekanić te je naglasio kako su mjere za studente iznimno važne i kako je svima želja da se studenti nakon obrazovanja vrate raditi u županiju i svoje gradove.

V.d. pročelnika za sport, mlade i demografiju VSŽ Mario Meštrović naglasio je kako je ovo samo još jedna u nizu demografskih mjera predviđenih za ovu godinu te je pojasnio kako studenti na jednostavan način mogu ostvariti sufinanciranje:

– Prijavnicu koja se nalazi na mrežnim stranicama županije zajedno s potvrdom o studiranju i preslikom osobne iskaznice potrebno je preporučeno poslati na adresu Vukovarsko-srijemske županije, Odjel za Sport, mlade i demografiju. Naši djelatnici poslat će mailom potvrde koje će se ovjeravati u vlaku. Zapravo je cijeli postupak vrlo jednostavan i do sada nije bilo problema – zaključio je Meštrović napomenuvši kako je interes za ovu mjeru zamjetan uz podsjetnik da ju je prošle godine koristilo oko 1.400 studenata.