Potpisan ugovor o upisu novih studenata na studij Drvne tehnologije u Vinkovcima

Vukovarsko-srijemska županija, Grad Vinkovci, Centar kompetencija d.o.o. i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu potpisali su danas u Vinkovcima ugovor i sporazum o nastavku suradnje te upisu novih generacija studenata na studij Drvne tehnologije u Vinkovcima. U ime VSŽ potpisnik je bio župan Damir Dekanić.

– Potpis ovog ugovora i sporazuma dolazi u pravo vrijeme, u vrijeme promjene vlasništva Spačve, u vrijeme kada su se trendovi u drvnoj tehnologiji pokrenuli prema naprijed i tržište je željno educirane radne snage – rekao je Dekanić.

Riječ je o ugovoru i sporazumu koji predstavlja zapravo nastavak suradnje s Fakultetom šumarstva za sljedećih osam godina, a kroz spomenuti studij prostor nalaze ne samo mladi ljudi koji su tek završili srednju školu, nego i svi oni koji već rade unutar drvnog sektora, a žele se dodatno educirati.

– U ovom trenutku svi oni mogu upisati tri godine, odnosno preddiplomski Studij drvne tehnologije u Vinkovcima, no na ovom području imamo potrebe i za šumarskim smjerom, pa smo već danas nastavili razgovore i u tom smjeru, dakle kako bi se i taj preddiplomski studij otvorio u Vinkovcima – otkrio je Dekanić i dodao kako se bivša PIK-ova zgrada već priprema za prijam studenata.

U ime Centra kompetencija ugovor i sporazum je potpisao Bojan Balog, u ime Grada Vinkovaca zamjenik gradonačelnika Josip Romić, a u ime Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu potpisnik je bio Vjekoslav Živković, prodekan Drvno-tehnološkog odsjeka.

– Ovo potpisivanje sporazuma nam omogućava upis treće generacije studenata na Studij drvne tehnologije u Vinkovcima koja omogućuje kontinuitet obrazovanja inženjera drvne tehnologije – istaknuo je prodekan Živković.

Nakon završetka studija, kaže, studenti stječu naziv Stručni prvostupnik – inženjer drvne tehnologije i svi su osposobljeni za rad u drvno-tehnološkim tvrtkama poput pilana, tvornica namještaja i slično.

– Iznimno je važno naglasiti kako smo u prvoj generaciji upisali 35 studenata, u drugoj punu kvotu, dakle njih 40, a interes postoji i dalje. Stoga se nadamo i da ćemo kroz nekoliko godina ostvariti i plan otvaranja šumarskog smjera ovdje u Vinkovcima – poručio je zaključno Živković.